Gündem Çavuşoğlu: Kamuoyu ile henüz paylaşmadığımız bazı delillerimiz var

Çavuşoğlu: Kamuoyu ile henüz paylaşmadığımız bazı delillerimiz var

Paylaş
Çavuşoğlu: Kamuoyu ile henüz paylaşmadığımız bazı delillerimiz var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarla ilgili, "Yaptırımlarla herhangi bir sonuca ulaşılabileceğine inanmıyoruz." dedi

Bakan Çavuşoğlu Japonya ziyareti kapsamında başkent Tokyo'daki Ulusal Basın Kulübü'nde basın mensupları ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Japon gazeteci Jumpei Yasuda'nın vatanına dönmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Rehine olarak tutulması 3 yıldan fazla sürdü. O zamandan beri Türkiye elinden gelenin en iyisini yaptı." dedi.

Japon tarafının konuyu bildirmesi üzerine Türkiye’nin gerekenleri yapmaya başladığını kaydeden Çavuşoğlu, "Bildiğim kadarıyla hiçbir fidye ödenmedi. Japonya da asla böyle bir girişimde bulunmadı. Biz de Türkiye olarak herhangi bir vatandaşı kurtarmak için fidye ödemedik.”diye konuştu.

Çavuşoğlu, fidye ödenmesi durumunda radikal grupların daha fazla gazetecileri ve diğer insanları rehin almak için kendine zemin bulacağını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, Japon gazetecinin evine dönmesine yardım etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

"SONUCA ULAŞABİLECEĞİNE İNANMIYORUZ"

ABD’nin İran’a uygulamaya başladığı yaptırımlara ilişkin bir soruya Çavuşoğlu, “Yaptırımlarla herhangi bir sonuca ulaşılabileceğine inanmıyoruz. Yaptırımların yerine anlamlı diyalog ve görüşmelerin daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Bu bizim ilkesel tutumumuz.” diye konuştu.