Türkiye (Son Dakika) Çavuşoğlu Mert'in ölümü hakkında açıklama yaptı

Çavuşoğlu Mert'in ölümü hakkında açıklama yaptı

Paylaş
Çavuşoğlu Mert'in ölümü hakkında açıklama yaptı

Almanya'da genç Türk mühendisin tren istasyonunda ölü bulunmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ölümün mühendisin yapmakta olduğu yazılım arasında bağ olup olmadığının araştrıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ODTÜ Matematik Bölümü'nü derece ile bitirdikten sonra Almanya'daki Nürnberg Üniversitesi'ne master yapan bilgisayar mühendisi Mert Çokluk'un ölümüne ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Sabah'tan Evrin Güvendik'in haberine göre; Çavuşoğlu, Çokluk'un 5 Ekim'de saat 07.10'da Erlangen tren garında rayların bulunduğu alana girerek yaklaşan bir yük treninin önüne atladığı, görgü tanığı iki makinistin ifadeleri ile Çokluk'un mektubunun olayın bir intihar vakası olduğu tespitini teyit ettiğinin belirtildiğini kaydetti.

Bilgisayar ve cep telefonu inceleniyor

Çavuşoğlu, Çokluk'un dizüstü bilgisayarı ile cep telefonunun Bursa Tereke Mahkemesi'ne gönderildiğini belirtirken "Merhumun vefatı ile üzerinde çalıştığı iddia edilen yazılım arasında bir bağ bulunup bulunmadığı konusu adli makamlarımızca değerlendirilecektir. Çokluk'un ölümüyle ilgili bilgi ve belgelerin tarafımıza iletilmesi ve olayın bir an evvel aydınlanması için bakanlığımız Nürnberg başkonsolosluğumuz ve Berlin büyükelçiliğimiz aracılığıyla gerekli takibi yapmaktadır" dedi.

Haberin Devamı