Siyaset Çavuşoğlu: O kadın Kadıköy'de kalmış..
Paylaş
Çavuşoğlu: O kadın Kadıköy'de kalmış..

Avrupa'da düzenlenen son terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki süpermarket saldırısına adı karışan ve Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiği tespit edilen Hayat Boumedienne hakkında da bilgi verdi

Bakan Çavuşoğlu, Fransa’da bir süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly’nin eşi Hayat Boumedienne’nin 2 Ocak’ta Madrid üzerinden Türkiye’ye geldiğinin ve 8 Ocak’ta Suriye’ye geçtiğinin tespit edildiğini söyleyerek

Haberin Devamı

"

2 Ocak’ta Madrid üzerinden Türkiye’ye gelmiş. Havaalanında görüntüleri var. Daha sonra beraberinde başka bir insanla Kadıköy’de bir otelde kalmış, sonra 8 Ocak’ta da Suriye’ye geçmiş. O da telefon kayıtlarından belli oluyor" dedi.

'HEPSİNİ TUTAMAYIZ...'

Yabancı savaşçılar konusunun Türkiye için ciddi bir mesele olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Daha Fransa sormadan, biz bu bilgeleri elde eder etmez paylaştık. ’Bakın aradığınız şahıs gelmiş, burada kalmış ve Suriye’ye kaçak bir şekilde geçmiş’ dedik" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, 911 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırının korunmasının, Türkiye’ye gelen her şahsın terör şüphesiyle tutulmasının ya da takip edilmesinin mümkün olmadığını ancak uyarı geldiğinde hemen gereğinin yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Böylece bugüne kadar yaklaşık 7 bin 250 kişinin Türkiye’ye giriş yasağı listesine konulduğunu, bin 100’e yakın kişinin de yakalanıp sınır dışı edildiğini ifade eden Çavuşoğlu, sınır dışı edilenlerin belli bir süre sonra üçüncü ülkeler gibi farklı yollardan tekrar sınıra gelebildiğini ancak sınırda tespit edildiğini vurguladı.

AA