Spor Çaykur Rizespor 4-3 Galatasaray

Çaykur Rizespor 4-3 Galatasaray

Paylaş
Çaykur Rizespor 4-3 Galatasaray

Sarı-Kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi

Karşılaşmada ilk tehlikeli pozisyon 1. dakikada geldi. Ceza sahası içerisinde Sabri ile Muslera anlaşamayınca araya giren Kweuke, topu almaya çalıştı ancak Muslera engel oldu.

Haberin Devamı

Sneijder'den füze

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, 4. dakikada ceza sahası dışından müthiş vurdu ve top ağlarla buluştu. Galatasaray 1-0 öne geçerken Sneijder ise 10 maç aradan sonra ilk kez attı.

Galatasaray, 13. dakikada üst üste 20'ye yakın pas yaptı. Olcan Adın son topta içeriye ortaladı ancak bu isabetli bir orta olmadı.

15. dakikada Mehmet Akyüz, ceza sahası dışından şut denemesi yaptı. Top Galatasaray savunmasına çarparak yön değiştirdi. Çaykur Rizesporlu futbolcular pozisyonun penaltı olduğuna dair itirazlarda bulundu.

Sneijder, 16. dakikada bir kez daha ceza sahasının dışından kaleyi denedi. Yerden seken topu kaleci Itandje kontrol etti. 17. dakikada etkili gelen Galatasaray'da Hollandalı yıldız yine aynı noktadan sert bir şut çekti. Itandje bu kez topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

Aslan'da erken değişiklik

Kaptan Selçuk İnan, 18. dakikada topsuz alanda bir sakatlık yaşayarak oyuna devam edemeyeceğini söyledi. Hamza Hamzaoğlu, Selçuk İnan'ı kenara alarak Jose Rodriguez'i sürdü.

Mehmet Akyüz, skoru eşitledi

Çaykur Rizesporlu Mehmet Akyüz, 19. dakikada ceza sahasına girer girmez sol çaprazdan vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.

Galatasaray'da 24. dakikada bir oyuncu değişikliği daha yapıldı. Sakatlanan Hakan Balta kenara geldi. Hakan Balta'nın yerine Semih Kaya oyuna girdi.

35. dakikada Chedjou, topa elle müdahalesi sonrası sarı kart gördü. Çaykur Rizespor, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Mehmet Akyüz, topu farklı bir şekilde dışarı yolladı.

Umut Bulut, 43. dakikada hava topu mücadelesinde yükselirken yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.

Yine Mehmet Akyüz yine gol

Devrenin bitimine dakikalar kala sahneye bir kez daha Mehmet Akyüz çıktı. Kullanılan köşe vuruşu sonrası içeriye ortalanan topa dokunan Akyüz, takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı. Çaykur Rizespor, soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Karşılaşmadaki 3. sarı kart da bir Galatasaraylıya çıktı. Yasin Öztekin, 49. dakikada sarı kart gördü.

Haberin Devamı

58. dakikada Orhan sağ kanattan ortaladı. Kweuke ceza sahası içerisinde topu Mehmet Akyüz'e bıraktı. Mehmet Akyüz, sol ayağıyla kaleyi denedi, Muslera topa hakim oldu.

Top ağlarda! Podolski'den müthiş şut

65. dakikada Alman yıldız Podolski'nin ceza sahasının dışından gönderdiği sert şut ağlarla buluştu. Skor şimdi 2-2 oldu...

Olcan Adın, 75. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrası gelen topa penaltı noktası üzerinde vurdu ve kaleci Itandje'ı avladı. Galatasaray, bu golle Çaykur Rizespor karşısında 3-2 öne geçti.

Galatasaray'da 82. dakikada bir sakatlık daha yaşandı. İkili mücadelede çarpışmadan dolayı yerde kalan Semih Kaya, sedyeyle saha kenarına geldi. Semih'in yerine Denayer girdi.

Galatasaray 10 kişi kaldı

Galatasaray'da Umut Bulut, 88. dakikada rakibine arkadan yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. İkinci kez sarı kart gören tecrübeli oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazanan Çaykur Rizespor'da topun başına Eren Albayrak geçti. Eren, ceza sahasına doğru ortaladı, Galatasaray savunması araya girerek topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Rize'de gol yağmuru var! Kweuke...

Galatasaray tribünleri galibiyet şarkıları söylerken Çaykur Rizespor tehlikeli geldiği bir atakta golü buldu. Kweuke, 90+2'de Galatasaray ceza sahasına gönderilen topu iyi kontrol ederek düzgün bir şekilde ağlara gönderdi.

Bu golün üzerinden çok geçmeden sahneye Deniz Kadah çıktı. 29 yaşındaki oyuncu ceza sahası içerisinde seken topa vurdu, ağları havalandırdı. Bu gol aynı zamanda 90 dakikanın da skorunu belirledi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Çaykur Rizespor'a 4-3 yenildi.

İlk 11'ler

Çaykur Rizespor: Itandje, Orhan, Viera, Oboabona, Eren, Robin, Koray, Mehmet, Chevalier, Ahmet, Kweuke

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Olcan, Selçuk, Sneijder, Umut, Podolski, Yasin, Burak.

Yedekler: Cenk, Bilal, Jose, Sinan, Semih, Emre, Denayer.