Ekonomi Cazibe merkezi

Cazibe merkezi

Paylaş
Cazibe merkezi

Hepimiz yurtdışına çıktığımızda ya da oralarda çekilmiş bir film izlediğimizde; metrekarelerce yeşil alana yayılmış, kitap okuyan, spor yapan, köpeğini gezdiren insanlara bakıp iç geçirmiyor muyuz? Son zamanlarda hatırı sayılır meblağda arkadaşım ve tanıdığım, şehrin farklı ve hızlı gelişmekte olan yerlerine evlerini taşıyor. Kartal bu yerlerden biri. Hazırlayan: Sabanur Kıraç

TEŞHİS VE TEDAVİ


Alıcı gözle bakana kadar Kartal’ın bir cazibe merkezi olduğunu görememiştim. Burada yaşayan insanlar İstanbul’da hayatta kalmaya çalışmak yerine İstanbul’un tadını çıkarıyor. Kartal Belediyesi günümüz ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmiş. “Yeşil alan az hadi şuaraya biraz çim, biraz ağaç ekleyelim” dememiş.

Bu yeşil alanları yaratırken o alanlardan fayda sağlamanızı ve orayı daha uzun ve etkin kullanmanızı sağlayacak gölge alanları ve sosyal tesisleri de unutmamış. Belediye başkanı Altınok Öz’ün operatör doktor olmasının en önemli faydalarından biri belki de bu olmuş.


Önce teşhisi koyup sonra tedaviye başlamış Kartal Belediyesi. Sonuçta da ortaya kullanışlı ve keyifli yeşil alan ve parklar, sanat akademileri, akıllı binalar, engelli dostu etkinlikler, ekolojik pazarlar, yelken okulları, kaykay ve buz pistleri, masal müzesi, modern ve ihtiyaca uygun dönüşüme ayak uydurmuş yapılanmalar çıkmış. Kim çocuklarını balıkçı köyünden sanayi merkezine, oradan da cazibe merkezine dönüşen böyle bir yerde büyütmek istemez ki?

Haberin Devamı