Gündem Çeçenistan'ın DEAŞ üyesi 'prensesi' İstanbul'da yakalandı!

Çeçenistan'ın DEAŞ üyesi 'prensesi' İstanbul'da yakalandı!

Paylaş
Çeçenistan'ın DEAŞ üyesi 'prensesi' İstanbul'da yakalandı!

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ’ın 2016’da Irak’ta öldürüldüğünü duyurduğu örgütün Ebu Ömer El Şişani kod adlı askeri kanat sorumlusu Tarkan Batiraşvili’nin eşi Seda Dudurkaeva, sahte pasaportla yakalandı. Şişani’den 2 erkek çocuğunun olduğu belirlenen ve Çeçenistan'ın 'prensesi' olarak anılan Dudurkaeva, babasının bakanlık koltuğunu kaybetmesine neden olmuştu

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ’ın faaliyetlerinin deşifre edilmesi için yürüttükleri çalışmada, çatışma bölgeleri ile bağlantılı, İstanbul’da eylem arayışı içinde olan örgüt üyelerini belirledi. Arnavutköy, Başakşehir, Fatih, Beylikdüzü ve Ümraniye’deki 11 adrese Özel Harekat Timleri desteğinde girildi. Operasyonda, U.B, B.S, A.D, I.T ve S.K gözaltına alındı.

Haberin Devamı

EVRAKLARININ SAHTE OLDUĞU ANLAŞILDI

Milliyet'ten Mehmet Ali Demir'in haberine göre, TEM ekiplerinin incelemelerinde pasaportunda S.K. olduğu belirtilen kadının evraklarının sahte olduğu belirlendi.

Yapılan incelemelerde gözaltına alınan S. K.'nın gerçekte Ninova'da öldürülen DEAŞ komutanlarından Ebu Ömer El Şişhani kod adlı Gürcü uyruklu Tarkan Batiraşvili'nin karısı Seda Dudurkaeva olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden Seda Dudurkaeva'nın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı.

Çeçenistan'da lüks içinde yaşarken bir anda radikalleşmeye başlayan Seda Dudurkaeva'nın hikayesi dünya basınında da daha önce yer almıştı. Kendisi gibi Gürcü olan Hamzat isimli bir DEAŞ'lıyla internet üzerinden tanışan genç kadın, Hamzat yaralandığında Türkiye üzerinden kaçak yollarla Suriye'ye geçmişti. Genç kadın burada Şişhani'nin sağ kolu ve çocukluk arkadaşı olan Hamzat'la evlenmişti.

Haberin Devamı

BABASI ONUN YÜZÜNDEN KOLTUĞUNDAN OLMUŞTU

Seda’nın DEAŞ'akatıldığı ortaya çıkınca Kadirov, babasını ‘fanatik kızını kontrol edemediği için’ kabineden attı.

Kadirov, Seda’nın geri dönmesini Çeçenistan için bir “onur meselesi” ilan etti. Hamzat arabasının havaya uçması sonucunda ölünce Dudurkaeva ailesinin yanına dönmek istedi.

Şişhani ise buna izin vermedi ve “bir şehidin karısının yalnız bırakılamayacağını” belirterek Seda’yı kendi eşi yaptı. Ancak Şişhani'nin Hamzat’ı bilerek öldürdüğüne dair dedikodular yayıldı.

Zira bir saldırıdan döndüğü sırada aracı havaya uçan Hamzat’ın ölümü şüpheli bulunuyor.