Ekonomi Çelik'ten kıdem tazminatı açıklaması

Çelik'ten kıdem tazminatı açıklaması

Paylaş
Çelik'ten kıdem tazminatı açıklaması

Bakan Faruk Çelik, kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin taraflarla görüşmeden bir açıklama yapmayı doğru bulmadıklarını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığının Pursaklar'daki Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen törenle, başarılı Çalışma ve İş Kurumu il müdürlerine plaket verdi.

Haberin Devamı

Törende gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Çelik, kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin soru üzerine, bu konunun, çalışma hayatının önemli konu başlıklarından biri olduğunu belirtti.

Sosyal taraflarla görüşülmeden bu konuyla ilgili açıklama yapmayı doğru bulmadıklarını dile getiren Çelik, konunun işveren gibi çalışanı da ilgilendirdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Keyfi ve kaynağı belli olmayan açıklamaları doğru bulmadığımı, değersiz bulduğumu ifade etmek istiyorum. Kim açıklama yapıyorsa çıksın kendi şahsı adına bir açıklama yapsın, konuşsun.

Kanaatime göre bunlar, kıdem tazminatının, kıdem tazminatı fonuna dönüştürülmesiyle ilgili sağlıklı ve düzenli bir çalışma yürütülmesi sürecini tıkamaya dönük açıklamalar. Ben öyle değerlendiriyorum. Çünkü konu hassas bir konu, tarafların hassas olduğu bir konu, hükümetin de programında olan bir konu.
Hükümet ve bakanlık olarak, taraflarla enine boyuna konuşmadan, onlarla bazı kritik konularda varacağımız ortak noktaları belirlemeden bu konuda bir açıklama yapmak gibi bir nezaketsizlik içinde olamayız. Dolayısıyla taraflarla görüşülmeden, henüz hükümet nezdinde bir görüşme yapmadan bu konunun bu düzeyde ele alınmasının önümüzdeki sürece zarar vereceği inancı içindeyim.''

Haberin Devamı

Çalışmaların hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Bakan Çelik, kıdem tazminatıyla ilgili teknik düzeyde yürüttükleri çalışmaların belli bir noktaya geldiğini ama konuyu tarafların gündemine getirmediklerini, hükümet olarak görüşmediklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da arz etmediklerini söyledi.