Gündem Cem Garipoğlu 11 Şubat'ta hesap verecek

Cem Garipoğlu 11 Şubat'ta hesap verecek

Paylaş
Cem Garipoğlu 11 Şubat'ta hesap verecek

Cem Garipoğlu 11 Şubat'ta hesap verecek

Etiler'de başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynerına atılan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu 11 Şubat 2010 tarihinde Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'inin 'Yetkisizlik' kararı vererek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği Cem Garioğlu dosyasının Bakırköy 2. Çocuk Ağır Mahkemesi tarafından yapılan incelemesi tamamlandı. Mahkeme, yaptığı incelemenin ardından Cem Garipoğlu'nun duruşma tarihini belirledi. Cem Garipoğlu, 11 Şubat 2010 tarihinde saat 10.30'da hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, annesi Tülay Makbule Garipoğlu ile amcası Hayyam Garipoğlu'nun dosyasının İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelendiği, eksikliklerin giderilmesinin ardından önümüzdeki günlerde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği öğrenildi.

24 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Haberin Devamı

İddianamede Cem Garipoğlu'nun cinayeti tasarlayarak, kendini savunamayacak olan Münevver Karabulut'u canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü öne sürülmüştü. Cem Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

BABAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Bu arada dosyası ayrılan Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu hakkında da Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan dava açıldı. Mehmet Nida Garipoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Cem'in annesi Tülay Makbule Garipoğlu ise suç delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek ile yardım etmekle suçlanmıştı. Tülay Makbule Garipoğlu için 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Cem'in amcası Hayyam Garipoğlu hakkında da suçluyu kayırmaktan aynı ceza istenmişti. Garipoğlu ailesi de, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Serpil KIRKESER – İSTANBUL - DHA