Türkiye (Son Dakika) Cem Garipoğlu’nun ailesi ne iş yapıyor? Cem Garipoğlu kimdir?

Cem Garipoğlu’nun ailesi ne iş yapıyor? Cem Garipoğlu kimdir?

Paylaş
Cem Garipoğlu’nun ailesi ne iş yapıyor? Cem Garipoğlu kimdir?

Ünlü iş insanı Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni olan Cem Garipoğlu, tüm Türkiye tarafından bilinen Münevver Karabulut cinayetinde suçlu bulunarak 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezasını Silivri’de çeken Cem Garipoğlu, cinayetten yaklaşık 5 yıl sonra hapisteyken kendini asarak intihar etmişti. Peki, Cem Garipoğlu’nun ailesi ne iş yapıyor? Cem Garipoğlu kimdir?

TMSF Sümerbank’a el koyduktan sonra hapse giren Mehmet Garipoğlu, Cem Garipoğlu’nu dil öğrenmesi için henüz 12 yaşındayken yurt dışına gönderdi. Türkiye’ye geldikten sonra uyum problemi yaşan genç adam, 3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut’u vahşice öldürdü…

Haberin Devamı

CEM GARİPOĞLU KİMDİR?

29 Ekim 1991 doğumlu Cem Garipoğlu, ünlü iş insanı Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni, Makbule Tülay Garipoğlu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Sümerbank’ın ortaklarından Mehmet Nida Garipoğlu’nun dört çocuğundan ikincisiydi.

TMSF’nin Sümerbank’a el koyması ve babasının 18 ay hapse girmesiyle Cem Garipoğlu’nun hayatı da değişti. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen baba Mehmet Garipoğlu, hapse girdiği dönemde Cem Garipoğlu’nu yurtdışına gönderdi. 12 yaşında yurtdışına çıkan Cem Garipoğlu, Fransa’da yatılı bir okulda eğitim görmeye başladı. 17 Yaşına kadar İngilizce, Rusça, Çince ve İspanyolca öğrenmek için ülke değiştirdi ve sonra temelli olarak Türkiye’ye döndü.

Haberin Devamı

Bahçeşehir’de ailesiyle birlikte yaşamaya başlayan Cem Garipoğlu, babasının yönlendirmesiyle 6 yabancı dil öğrendi.

Türkiye’ye döndüğü 2007 yılında Bahçeşehir Yıldızlar Koleji’ne kaydoldu. Okuluna uyum gösteremeyen ve sık sık okulunun rehberliği ile görüşen Cem Garipoğlu, disiplinin ağır gelmesi nedeniyle 2008 Şubat ayında bir başka okula geçti.

Bu okulda tanıştığı Münevver Karabulut'la arkadaş olan Garipoğlu 3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut’u vahşice öldürdü. Cinayet, kamuoyunda kesik baş cinayeti olarak büyük yankı buldu. Olayın ardından kayıplara karışan Cem Garipoğlu 197 gün sonra İstanbul'da teslim oldu.

Cem Garipoğlu’na işlediği vahşice cinayet nedeniyle 24 sene hapis cezası verildi. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde 22 yaşındayken cezasını çektiği Silivri'de kendini asarak intihar etti.