Gündem Cem Karabay 'en uzun süre soğuk denizde yaşama rekoru' için daldı

Cem Karabay 'en uzun süre soğuk denizde yaşama rekoru' için daldı

Paylaş
Cem Karabay 'en uzun süre soğuk denizde yaşama rekoru' için daldı

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek sualtı sporcusu, 'Akvaryum Adam' lakaplı Cem Karabay ’en uzun süre soğuk denizde yaşama' rekor denemesi için suya girdi. Cem Karabay'ın hedefi Norveçli Nils-Roar Selnes’in 15 saat 10 dakikalık rekorunu geçerek süreyi 23 saat 4 dakikaya çıkarmak

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde su altında en uzun süre kalarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu Cem Karabay’ın ’2018 Troya Yılı’ için sembolik Troya Atı’nın da yer aldığı yeni rekor denemesi başladı.



Sualtı sporcusu Cem Karabay, ’2018 Troya Yılı’nın tüm dünyada duyulması için bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda suya girdi, Çanakkale Kara Savaşları’nın 103’üncü yıldönümü olan 24 Nisan’da su üstüne çıkacak.


YEME, İÇME, UYUMA SUYUN ALTINDA


Gökçeada Kaymakamlığı ve GESTAŞ’ın desteklediği dünya rekortmeni Cem Karabay, 6 metre derinlikte, 2 metrelik sembolik Troya atında yaşayacak ve yeme, içme, uyuma gibi ihtiyaçlarını suyun altında giderecek.





’2018 Troya Yılı’ kapsamında organize edilen rekor denemesinde Cem Karabay, Norveçli Nils-Roar Selnes’in 15 saat 10 dakikalık rekorunu geçerek süreyi 23 saat 4 dakikaya çıkarmayı hedefliyor.



Gökçeada ilçesi Yıldız Koyu’nda bulunan Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Sualtı Deniz Parkı’nda gerçekleştirilen rekor denemesi, Guinness Rekorlar Merkezi’nce görevlendirilen Türkiye’deki tek Guinness hakemi Şeyda Subaşı Gemici gözetiminde takip ediliyor.