Yaşam 'Cem Yılmaz'la çay, çorba içsek de olur'

'Cem Yılmaz'la çay, çorba içsek de olur'

Paylaş
'Cem Yılmaz'la çay, çorba içsek de olur'

Küçük Aptalın Büyük Dünyası' ve 'Ve Geri Kalan Her Şey' isimli iki kitabı birden sinemaya aktarılacak olan PuCCa, "Filmde kendimi oynamayı istiyorum ama tabii bu, yetenek işi. O yüzden de oyuncu arayışlarımız sürüyor, korkuyorum" diyor

Türkiye'de herkes onu, ayrıldığı sevgilisini rezil etmek amacıyla yazmaya başladığı blog'la tanıdı. O dönem sosyal medyada yüzünü ve gerçek adını ifşa etmeyen PuCCa, kısa sürede aldı başını yürüdü. Yaşadıklarını sansürsüz, içinden geldiği gibi yazıyor; sevenlerini hem güldürüp hem de hüzünlendirebiliyordu.

Derken PuCCa'yı keşfeden Okuyanus Yayınevi ilk kitabı 'Küçük Aptalın Büyük Dünyası' ve ikinci kitabı 'Ve Geri Kalan Her Şey'i yayınlandı. Kitapların gördüğü yoğun ilgi, yapımcıların da dikkatini çekti ve yapım şirketi Medyavizyon; Okuyanus Yayınevi ve PuCCa ile yapılan anlaşma sonucunda kitapların sinemaya aktarılmasına karar verdi. Senaryo çalışmaları ve oyuncu arayışları süren filmin; kadın-erkek ilişkileri üzerine komik bir yapım olması düşünülüyor. Gelecek yıl gösterime girmesi beklenen ve artık yüzünü gösteren Selen Işık yani PuCCa'yla filmle ilgili konuştuk.

BİRİ BENİ DÜRTSÜN!

Kitaplarınızın bu kadar ilgi görüp sinemaya uyarlanması sizi şaşırttı mı? Sizce bu işin sırrı ne?

Şaşırtmaz olur mu, hâlâ inanamıyorum! Birinin beni dürtüp 'Salonda uyuyakalmışsın' demesini bekliyor gibiyim. Sanki bunların hepsi bir rüya gibi geliyor. İşin sırrını bilemiyorum ama sanırım 'yanlışlıkla' yapılan her şey doğruyu buluyor. Çünkü kitaptan önce düzenli tuttuğum bir blog vardı. Yanlışlıkla açıp devam etme kararı almıştım. Sonra kitap, gazete ve dergi derken iş, filme kadar ilerledi. Bundan sonraki aşamam sanırım dünyayı ele geçirmek... (Gülüyor)

İKİ BİLET ALSINLAR!


Yapım şirketi Medyavizyon'la nasıl bir araya geldiniz? Oyuncu arayışı ne durumda?

O kadar çok hatunun olduğu Medyavizyon gibi bir yere gitmem imkansızdı tabii. (Gülüyor) Onların isteğiyle oldu. Senaryo çalışmaları sürüyor. Oyuncu arayışına gelince aslında kendimi kendim oynamak istiyorum. Ama tabii bu yetenek işi; o yüzden oyuncu da aranıyor.

İçinizden 'Ya beğenilmezse' diyor musunuz? Korkuyor musunuz?

Tabii ki, iç organlarımın hepsi yer değiştirdi, ödüm patlıyor. Hep böyle bir korku var bende... Kitap çıkmadan önce "Ki diye düşünüyorum. O yüzden film çıkana kadar arkadaş çevremi genişletmeyi, hepsine en az 2 bilet aldırmayı düşünüyorum.

CEM YILMAZ'LA ÇAY, ÇORBA İÇSEK DE OLUR

Daha önce medyada Cem Yılmaz'ın yazılarınızı çok beğendiği ve kitaplarınızı kendisinin sinemaya aktarmak istediği yazıldı. Bunun doğruluk payı neydi? Cem Yılmaz'la çalışmak gibi bir hayaliniz var mı?

Bir ara böyle bir durum vardı, sonra olamadı ama bir türlü. Cem Yılmaz'la çalışmanın ötesinde çay, çorba içmenin de oturup hayalini kurmuş insanız neticede.

SABAH

Haberin Devamı