Gündem Cemal Kaşıkçı cinayetinde 18 şüpheli için iade talepnamesi hazırlandı

Cemal Kaşıkçı cinayetinde 18 şüpheli için iade talepnamesi hazırlandı

Paylaş
Cemal Kaşıkçı cinayetinde 18 şüpheli için iade talepnamesi hazırlandı

Adalet Bakanlığı, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yazılı açıklama yaptı

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

Haberin Devamı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanununun 81 ve 82/1-a-b maddelerinde düzenlenen "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet ederek kasten öldürme" suçundan olaya karıştıkları belirlenen toplam 18 şüphelinin yargılanmak üzere Suudi Arabistan Krallığından ülkemize iadeleri amacıyla bir talepname düzenleyerek Bakanlığımıza göndermiştir.

26 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen ve Bakanlığımıza gelen Savcılık talepnamesi, aynı gün, ilgili ülkeye gönderilmek üzere Dış İşleri Bakanlığımıza intikal ettirilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

AK Parti Grup Toplantısı'nda Suudi Arabistan'a çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cemal Kaşıkçı hadisesinin konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna 2 Ekim'den yapılan şikayetten sonra ulaştık.

Haberin Devamı

Ardından Suudi tarafından yapılan "konsolosluktan çıktı" açıklamaları bizim mesuliyetimizi artırdı. Ama polisimizin yaptığı çalışmaların ardından Kaşıkçı'nın öldürüldüğü kesinleşti. Ama Suudi tarafı cesedin hâlâ nerede olduğunu belirtmiyor. Ceset nerede? Suudi Arabistan'da gözaltına alınan 18 kişi gerçekleri biliyor.

Aslında fail belli. Peki cinayet talimatını veren kim? Bunu da yetkililer açıklamalı. Elimizde belgeler var ama acale etmeyeceğiz.

Pazar günü başsavcıları Türkiye'ye gelecek. Bakalım görüşmelerde nasıl bir kanaat oluşacak! Peki yerli işbirlikçi kim? Bakan yaptı bu açıklamayı.

Daha sonra Suudi Bakan "Ben öyle bir şey demedim" dedi. Bunu söylediniz. Hem Kral Selman'a hem de Prens'e söyledim. Eğer bu şaibeyi ortadan kaldırmak isitiyorsanız, tutukladığını 18 kişiyi konuşturun. Ama yapamıyorsanız, bize verin biz yargılayalım.' demişti.