Gündem Cemal Kaşıkçı’nın cesedi Suudilere ajanlık yapan birine verildi

Cemal Kaşıkçı’nın cesedi Suudilere ajanlık yapan birine verildi

Paylaş
Cemal Kaşıkçı’nın cesedi Suudilere ajanlık yapan birine verildi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta öldürüldüğünü itiraf eden Suudi Arabistan, cesedin yerini açıklamamıştı. İddiaya göre; ceset halıya sarıldıktan sonra Suudilere ajanlık yapan Mardinli bir kişiye verildi

2 Ekim’de girdiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda Prens Selman’ın adamları tarafından öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın cesedi, ortadan kaldırsın diye Suudilere ajanlık yapan Mardin nüfusuna kayıtlı birine verildi. Polis, cesedi Sultanahmet’te teslim alan bu kişiyi arıyor.

Haberin Devamı

ÖLÜM TİMİNE "MÜZAKERECİ" DEDİLER

Başından beri yanıltıcı bilgiler veren üst düzey Suudi yetkili dün de Reuters ajansına şöyle konuştu: “15 kişi müzakere ekibiydi. Kaşıkçı’yı ülkeye dönmeye ikna edeceklerdi. Kaşıkçı, Abdülaziz Murteb’e (Prens’in koruması) ‘Beni kaçıracak mısınız?’ diye sordu. Murteb, ‘Evet, uyuşturup kaçıracağız” dedi.

SUUDİ YÖNETİMİNE DİPNOT: MÜZAKERE ŞU DEMEK

■ Bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunma.

■ Sözlü sınav.

■ Etüt.

KAŞIKÇI'NIN KIYAFETİNİ GİYDİ

Ekiptekilerden biri direnip bağıran Kaşıkçı’yı boğdu. Cesedi ortadan kaldırsın diye de ‘yerel bir ortağa’ teslim etti. Ekipteki Mustafa Madani, Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyip arka kapıdan çıktı. Amaç; kameraları inceleyecek olan polise sahte iz bırakmaktı. Sultanahmet’e gitti ve kıyafetlerini değiştirip geri döndü.”

Haberin Devamı

BU NE SEVGİ AH

Cemal Kaşıkçı’yı öldürenlerin Prens Selman’ın adamları olduğu kesinleşmişti. Suudi yönetiminin Prens’i aklama çabası dünyada tepki görürken Trump şöyle dedi: Prens’in yerine başka birinin gelmesini istemeyiz. Silah satışımız durursa Çin ve Rusya çıkar elde eder. İsrail’i korumaya yardım eden tek ülke de onlar.

SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olayla ilgili açıklamaları salı günü AK Parti Grup Toplantısı’nda yapacağım. Her şey tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. 15 kişi neden geldi? 18 kişi neden tutuklandı? Açıklayacağım.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğuna geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" belirtilmişti.