Siyaset Cemil Çiçek'ten İstiklal Marşı açıklaması
Paylaş
Cemil Çiçek'ten İstiklal Marşı açıklaması

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu sonrasında gazetecilere açıklama yaptı

İSTİKLAL MARŞI’NIN KAMULAŞTIRILMASI

Haberin Devamı

Birilerinin aklına gelen bazen şeytanın aklına bile gelmiyor. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu karar imzaya açıldı. Bugünkü toplantıda ele aldığımız önemli konulardan biri Sanayi Stratejisi Belgesidir. 2007’den bu yana STÖ’lerle birlikte kapsamlı bir çalışılma yürütülmekteydi. Bu çalışmanın bir neticesi olarak bu belge üretildi.

Amacımız Türkiye’yi Avrasya’nın üretim merkezi haline getirmektir. Ayrıca genel politik değerlendirmeler yapılmıştır. Son bir hafta için İsrail, Arnavutluk, Karadağ ve Lübnan’da yaşanan sel ve yangın felaketlerine karşı Türkiye elinden gelen yardımı yapmıştır. Onunla ilgili de ben Bakanlar Kurulu’na kısa bir bilgilendirme yaptım.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

Türkiye’nin geleneksel insani bir politikası var. Nerede bir felaket varsa biz insanlık anlayışımızın tabi sonucu olarak felaket bölgelerine elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyoruz. Bizim için memnuniyet verici husus şudur. Türkiye’nin bu konudaki duyarlılığı her ülke tarafından kabul edilmiş olmalıdır ki böyle bir olay olduğunda ilk akla gelen ülke Türkiye oluyor. İsrail’deki yangın olayını bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Bizim karşı olduğumuz husus yanlış politikalardır yanlış uygulamalardır... Yoksa bizim İsrail halkıyla bir sorunumuz yok.

Haberin Devamı

İsrail ile geçmişte kurulduğu günden bu yana ilişkilerini sürdürmüştür. Ancak Mavi Marmara olayında Türkiye haksızlığa maruz kalmıştır. Türkiye’nin şartları bellidir. Özür dilenmesi ve mağdurların tazminatının ödenmesi. Zaman zaman görüşmeler olur. Oluyor. Sayın başbakan çok açık ifade etti. Birileri bu işi düzeltmek istiyoruz diyorsa biz hiçbir zaman eli havada bırakmadık.

ÖĞRENCİLERE DAYAK

Bu konu bugün Bakanlar Kurulu’nda konuştuğumuz bir konu değil. Hepimizin temennisi keşke böyle görüntüler olmasa. Türkiye bir hukuk devletidir. Ve neyin nerde yapılacağı bellidir. Keşke bu tip gösteriler başkalarının huzurunu kaçıracak şekilde değil devletin belirlediği. Yerlerde yapılsa.

WIKILEAKS BELGELERİ

Bakanlar Kurulu’nda bununla ilgili bir değerlendirme yapılmadı. Ama çok yönlü çalışmamız devam ediyor. Bu ithamlar karşısında başvurabileceğimiz bir yol varsa gerekenleri yapacağız. İşin hukuki boyutu üzerinde duruyoruz.

Haberin Devamı