Magazin Cemil İpekçi’den alzheimer hastaları yararına defile

Cemil İpekçi’den alzheimer hastaları yararına defile

Paylaş
Cemil İpekçi’den alzheimer hastaları yararına defile

Cemil İpekçi, Bursa'da Koza Lions Kulübü tarafından yaptırılan Alzheimer Hasta Konukevi yararına bir defile düzenledi

Bursa Nilüfer'de yapımı devam eden Alzheimer Hasta Konukevi yararına Podyum Davet’te Cemil İpekçi’nin karma defilesi düzenlendi.

Gecede konuşan Koza Lions Kulübü Başkanı Müge Okşan, "Son 3 yıldır Alzheimer Hasta Konukevi’ni Nilüfer Belediyesi ile yardımseverlerin katkılarıyla tamamlamaya çalışıyoruz. Alzheimer çağımızın hastalığı. İnsan ömrü uzadığı için de maalesef önümüzdeki yıllarda büyük bir hızla hasta sayısının artacağı tahmin ediliyor. Bu hastalık, hastalar kadar onlara bakanlar için de çok zor geçen bir süreç. İşte bu nedenle lions kulüpleri olarak alzheimer hastaları ve onlara bakanlara destek olabilmek için Özlüce’de geçen yıl temeli atılan ve halen yapımı devam eden hasta konukevini tüm gücümüzle bitirmeye çalışıyoruz." dedi.

Cemil İpekçi, defile sonunda podyuma çıkarak izleyenleri selamladı. İpekçi, Türkiye’de aralarında Bursa’nın da yer aldığı birkaç şehrin kendisi için çok önemli olduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"1971’den 1974’e kadar haftanın üç gününü Bursa’da geçirdim. Desenlerimi burada çıkarıyordum, renkler burada veriliyordu. Bursa’nın benim hayatımda önemli yeri var. Bursa için yıllarca çok üzüldüm. Hele bu sefer geldiğimde daha da üzüldüm. Bursa Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar modanın malzemesi olan kumaşın membaıdır. İpek ve bütün baskıların hepsi Bursa’da oldu.

'BURSALILAR ANLAYAMADI...'
Bursalılar Bursa’nın Türk modasında ne kadar önemli olduğunu anlayamadı. İzmir festival yapıyor, sinirleniyorum. Çünkü İzmir moda merkezi değil. Moda festivali Bursa’da olmalı. Bursa’nın İpek Yolu üzerinde ve ipeğin hikayesi buradan başladı ve bunlar gençlere anlatılmalı. Bursa sadece Osmanlı tarihinde değil benim sektörümde de çok önemli. Yeni bir koleksiyonum var. Asya Osmanlı sentezi olan bir koleksiyon. Onu Bursa’daki bir meydanda Allah nasip ederse sergileyeceğim."

DHA

Haberin Devamı