Antalya Cemil Meriç Kitaplığı'na, Mimar Turgut Cansever seçkisi

Cemil Meriç Kitaplığı'na, Mimar Turgut Cansever seçkisi

Paylaş
Cemil Meriç Kitaplığı'na, Mimar Turgut Cansever seçkisi

Cemil Meriç Kitaplığı'na, Mimar Turgut Cansever seçkisi

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir ve Kepez Belediyesi Meclis üyesi Ferah Nur Ünal, Cemil Meriç Kitaplığı'nda oluşturulan 'Mimar Turgut Cansever Köşesi'ne, usta mimarın kaleme alınan eserlerinden oluşan özel seçkiyi armağan etti.

Türkiye'nin en büyük kitap bağış kampanyası sürüyor. Cemil Meriç Kitaplığı'na Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediye Meclis üyesi Ferah Nur Ünal da kitap bağışında bulundu. Ünal, kütüphanede oluşturulacak Mimar Turgut Cansever Köşesi'ne usta mimarın kaleme alınan eserlerinden oluşan özel bir seçki armağan etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çok özel eserlerin yer aldığı kitap desteğinden dolayı meclis üyesi Ünal'a teşekkür etti. İyi bir hukukçu ve güçlü bir kitap dostu olan meclis üyesi Ferah Nur Ünal ile Cemil Meriç Kitaplığı projesi için birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Tütüncü, “Bu kütüphane projesinin ilk zihnimizde gelişmeye başladığı andan itibaren biz onunla çok tatlı, güzel, neşeli bir yolculuğa yürüdük. Kütüphane ile ilgili yolun sonuna geldiğimiz şu günlerde artık son rötuşları yapıyoruz. Kendileri kütüphanemize çok ciddi destek verdiler. Hem fikrin gelişmesinde, hem fikrin çok daha geniş toplum kitlelerine yaslanmasında, onlara ulaşmasında çok önemli fikri destekler verdi" dedi.

Ferah Nur Ünal da Başkan Tütüncü'nün Cemil Meriç Kütüphanesi projesini kendisiyle paylaştığında çok heyecanlandığını söyledi. Ünal, “Bu kütüphane geçmişten geleceğe bir köprü olacaktı. Geçmişte nasıl aydınlattıysa, Cemil Meriç Kütüphanesi, bu dönemde aynı şekilde aydınlatacaktı. Cemil Meriç Kütüphanesi'nde Turgut Cansever gibi bilge mimar olarak adlandırılan birinin adına düzenlenecek bu özel köşeyi oluşturma görevini bana verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Benim için çok büyük bir onurdu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı