Antalya Cemil Meriç'e kitap bağışı sürüyor

Cemil Meriç'e kitap bağışı sürüyor

Paylaş
Cemil Meriç'e kitap bağışı sürüyor

Cemil Meriç'e kitap bağışı sürüyor

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gelecek kuşaklara ışık olacak Cemil Meriç Kitaplığı'na 65 binden fazla kitap armağan edildiğini söyledi. Başkan Tütüncü, "Türkiye'nin en büyük kitap bağış kampanyasını düzenlemiş olmak bizim için ayrı bir mutluluk" dedi.
Eski Dokuma Fabrikası'na enerji sağlayan trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürülen Cemil Meriç Kitaplığı'na kitap bağışı sürüyor. AKMEK çatısı altındaki öğretici ve öğrenciler topladıkları binlerce kitabı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teslim etti. Belediyenin toplantı salonunda bir araya gelen kitap bağışçıları Başkan Tütüncü'ye, Kepez'e kazandırdığı Cemil Meriç Kütüphanesi ve bu kütüphane için başlatılan kitap bağış kampanyasından dolayı teşekkür etti. Kepez'e yağmur yağar gibi adeta kitap yağdığını dile getiren Başkan Tütüncü, "Cemil Meriç Kitaplığı'nın şehrin en zengin kütüphanesi olacak. AKMEK çatısı altında buluşan hanımefendiler, kıymetli öğreticilerimiz, kursiyerlerimiz bir araya gelmişler, muhteşem bir kitap toplama kampanyasıyla bize binlerce kitap getirmişler. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde büyük bir heyecanla Antalya'ya armağan edeceğimiz şehrin en zengin kütüphanesi Cemil Meriç Kütüphanesi Dokuma'da hummalı bir çalışmayla tamamlanıyor. Her şey yolunda giderse 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na bu kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.
Müze konseptindeki Cemil Meriç Kitaplığı'nın, 7 gün 24 saat hizmet vereceğini de hatırlatan Başkan Tütüncü, Türkiye'nin en büyük kitap bağış kampanyasını düzenlemiş olmakla birlikte 65 binden fazla kitabın armağan edildiğini söyledi. Başkan Tütüncü, kütüphanenin 200 binden fazla kitap ile en güçlü merkez olacağını vurguladı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cemil Meriç Kitaplığı için başlatılan kitap bağışında topladıkları kitapları AKMEK'e teslim ederek, bağış kampanyasına katkı sunan Akdeniz Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu üyesi Siraç Kincüce ve kendi okuduğu kitapları bağışlayan Kepez Mahmut Celalettin Ökten AİHL. 9 sınıf öğrencisi Hüseyin Köker'e teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı