Dünya Cenevre görüşmeleri 29 Ocak'a ertelendi

Cenevre görüşmeleri 29 Ocak'a ertelendi

Paylaş
Cenevre görüşmeleri 29 Ocak'a ertelendi

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, bugün başlaması planlanan görüşmelerin katılımcılar konusundaki anlaşmazlık sebebiyle ertelendiğini açıkladı. 'Davetiyeleri bugün göndermeye başlayacağım. Cenevre toplantısı 29 Ocak'ta yapılacak' dedi. Ankara'nın, PYD'nin katılması halinde görüşmelerden çekileceğini özel kanallardan BM'ye ilettiği öne sürülmüştü

BM Suriye Özel Te dedi.

Haberin Devamı

BM yetkilisi ayrıca, "Yoğun anlaşmazlıklar üzerine bugün başlaması planlanan görüşmeler ertelendi. Davetiyeleri bugün göndermeye başlayacağım. Cenevre toplantısı 29 Ocak'ta yapılacak." açıklamasını yaptı. Görüşmelerin içeriği konusunda ise "Gündem geniş çaplı bir ateşkes, IŞİD ile mücadele ve insani yardımlar olacak. 29 Ocak'ta başlayacak gündem 6 aylık bir siyasi süreci kapsayacak. Bu Cenevre 3 değil" bilgisini verdi.

'Birinci Cenevre sonuç bildirisi hâlâ geçerli mi' sorusuna "Evet. Her şey Birinci Cenevre Bildirgesi'yle başladı. Hükümet-Yeni Anayasa-Seçimler..." yanıtını verdi.

'Müzakarelerde 4 farklı çalışma grubu oluşturulacağını açıklamıştınız bunlar ne olacak sorusunu ise de Mistura, "Viyana süreci başlamadan önce, mülteci krizi çıkmadan ve Rusya'nın müdahalesi başlamadan önce neler yapabileceğimiz konusunda tartışmalar vardı. Şu an üç farklı konuda çalışmamız söz konusu. Dolayısıyla artık çalışma grupları gündemde değil. Sadece Suriyeliler arasında görüşmeler söz konusu. Ancak her alanda özel, biliifadeleriyle yanıtladı.

Kaynak: Al Jazeera

Haberin Devamı