Spor Cenk Akyol'a cevap geldi

Cenk Akyol'a cevap geldi

Paylaş
Cenk Akyol'a cevap geldi

A Milli Erkek Takım Yardımcı Antrenörü Nihat İziç, Cenk Akyol ile yaptığı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu

A Milli Erkek Takım Yardımcı Antrenörü Nihat İziç, Cenk Akyol'la yaptıkları görüşmeyi şu şekilde açıkladı: “Avrupa Şampiyonası aday kadrosunun belirlenme sürecinde, Cenk Akyol ile bir görüşme yaptığım doğrudur.

Haberin Devamı

>>>CENK AKYOL'DAN ŞOK AÇIKLAMA

Ancak bu görüşmenin içeriği, Cenk’in kamuoyuna aksettirdiği gibi değildir. Yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde Cenk’e onu Milli Takım’da görmek istediğimi ve kendisinin de kabul etmesi halinde Tanjevic ile aday kadroda yer alması konusunda görüşeceğimi belirttim.

Ayrıca sezon içindeki başarılı performansını Avrupa Şampiyonası’na taşımak için çok çalışması ve Tanjevic ile geçtiğimiz yıl yaşadığı uyuşmazlığı ortadan kaldırmak adına ekstra bir çaba sarf etmesi gerektiğini de vurguladım.

Cenk’in cevabı ise beklemediğim derecede olumsuz oldu. Tanjevic ile hiçbir şekilde anlaşamadığını ve kendisine geçtiğimiz yılki gibi davrandığı takdirde ya kampı terk edeceğini, ya da üzerine yürüyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ben de bu düşüncelerini Tanjevic ile paylaşacağımı ve son kararı yine Tanjevic’in vereceğini kendisine ifade ettim. Konuşmamız bu şekilde noktalandı. Dolayısıyla, iddia edildiği üzere; Cenk’e kadroda yer alacağı yönünde kesin bir söylemde bulunmadım.

Sadece, onunla uzun yıllar birlikte çalışmış ve üzerinde büyük emekleri bulunan bir Milli Takım antrenörü olarak kendisini aramızda görme isteğimi belirttim.

Sonrasında da Cenk ile olan diyaloğumuzu Milli Takım yetkililerine aktardım ve 10 günlük bir süre için tatile çıktım. Milli Takım aday kadrosu açıklandıktan sonra Cenk Akyol beni telefonla aradı ve kadroda yer almamasının sebebini sordu.

Ben de, bir süredir tatilde olduğumu, Tanjevic’in kendisi ile ilgili verdiği nihai kararı bilmediğimi ancak ilk edindiğim intibahın olumlu olduğunu anlattım. Bunun dışındaki gelişmelerden haberim olmadığını belirttim.

O ise bu kararın Tanjevic’e mi ait olduğunu, yoksa bir yayın kuruluşunun mikrofonunu atmasından mı kaynaklandığını söylemem konusunda beni zorladı. Tanjevic ile yaptığım ilk konuşmanın olumlu geçtiğini ancak sonraki süreçten haberdar olmadığımı kendisine bir kez daha ifade ettim.

Neden kadroda olmadığını bilmediğimi de yineledim. Ardından iki gün sonra ofise döneceğimi ve araması durumunda kendisiyle net bilgileri paylaşabileceğimi söyledim.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Cenk de; “Eğer kadroda yer almayışım Tanjevic’in tercihi değilse, Milli Takım da benim arkamda durmadıysa, ben bundan sonra yokum, sizlerle ilişkimi kesiyorum” dedi ve telefonu kapattı. Sonrasında da başka bir görüşmemiz olmadı."