Yaşam PKK toplu mesaj attı, Mersin karıştı

PKK toplu mesaj attı, Mersin karıştı

Paylaş
PKK toplu mesaj attı, Mersin karıştı

Terör örgütü PKK’nın ilk saldırısı olan 15 Ağustos’un yıl dönümü nedeniyle PKK’nın hacker grubu bir kamu hattını ele geçirip vatandaşların cep telefonlarına SMS gönderdi

Mersinlilerin gece 04.00- 04.30 saatleri arasında cep telefonlarına bir kısa mesaj gönderildi. Terör örgütü PKK’nın propagandası yapılan ifadeleri okuyan vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi.

Haberin Devamı

Yaşanan olay üzerine harekete geçen polis bilgisayar korsanlarının peşine düşerken Mersin Büyükşehir Belediyesi de mesajda kullanılan bilgilerin belediyeye ait resmi hatlar 444 2 153 Alo Belediye Hattı ve Mersin Bld ile benzerliği nedeniyle şu açıklamayı yaptı:

'HERHANGİ BİR İLGİSİ YOK'

"MERSİN153 kullanıcı adıyla vatandaşlarımıza SMS atarak yasa dışı terör örgütü propagandası yapan grubun ve söz konusu propaganda içerikli SMS’in Mersin Büyükşehir Belediyesi ve SMS panelimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Sistemimiz üzerinden herhangi bir giriş tespit edilmemiştir. Siber güvenlik uzmanları ve emniyetimiz konuyla ilgili gerekli çalışmaları yürütmektedir. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur."

Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA)

Haberin Devamı