Yaşam Cep telefonuna taksit geri geliyor!

Cep telefonuna taksit geri geliyor!

Paylaş
Cep telefonuna taksit geri geliyor!

Geçtiğimiz hafta Finansal İstikrar Komitesi toplantısında Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben’in taksidin geri gelmesine yönelik çağrısı cevapsız kalmadı

2014 yılında bazı tüketim mallarından kaldırılan taksit uygulamasının geri gelmesi konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta Finansal İstikrar Komistesi toplasında BDDK Başkanı Akben tarafından yapılan çağrı cevapsız kalmadı. Henüz yasalaşmamış olsa da cep telefonuna taksit uygulamasının geri geleceği konuşuluyor. 2014 yılında gelen yeni yasa ile cep telefonlarına uygulanan 12 ay taksit seçeneği kaldırılmış ve telefonlar sadece nakit veya kredi kartına tek çekim yöntemi ile satın alınabiliyordu.

Haberin Devamı

Aynı yıl içerisinde altın satın alımı için kaldırılan taksit uygulaması esnetilmiş ve altına 4 taksit seçeneği eklenmişti. Şimdi ise cep telefonlarında benzer bir esneme söz konusu. Diğer alışveriş türlerinde kredi kartları için 12 aydan 9 aya indirilen taksit uygulamasının tekrar 12 aya çıkarılması konuşuluyor. Cep telefonları için ise hiç olmayan kredi kartına taksit imkanının düzenlenerek 12 ay taksitle alınması tekrar söz konusu. Konuşulan yeni yasa aynı zamanda otomobil alacakları da sevindirecek. Çünkü mevcut yasayla en fazla 36 ay süreli çekilebilen otomobil kredilerinin vadesinin uzatılması bekleniyor. Bu değişikliğin gündeme gelmesinin en büyük sebebinin artan döviz fiyatlarıyla birlikte satın alma gücünün düşmesi olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

4.5G destekleyen telefon modelleri!