Bilim - Teknoloji Ceplere en çok oyun indiriliyor
Paylaş
Ceplere en çok oyun indiriliyor

Mobil uygulama mağazalarının popülaritesindeki önemli etkenlerden biri de mobil oyun sektörünün hızla gelişmesi. Peki, mobil uygulama mağazalarının en popüler kategorileri hangileri?

Mobil uygulama mağazaları, başarıları halkalarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu başarının ortaya çıkmasındaki en önemli pay ise mobil oyun sektöründeki hızlı değişim. İlgi çekici oyunlar, kısa sürede hızla yayılarak, geliştiricisine milyon dolarlar kazandırabiliyor.

Haberin Devamı

Oyunların bu başarısını ortaya koyan bir araştırma yayınlayan Nielsen araştırma şirketi, mobil uygulama mağazalarından içerik indiren kullanıcıların %64'lük kesimi, bir ay içinde en az bir oyun indirdiğini ortaya koyuyor. Mobil oyunların dışındaki popüler kategorileri de sıralayan Nielsen, hava durumunu gösteren widgetlerın ikinci, sosyal medya istemcilerinin ise üçüncü olduğu gösteriyor.

Kullanıcıların para ödedikleri mobil içerikler listesinde de yine oyunlar ilk sırada yer alıyor. Elbette ki bu konuda çıtayı yükselten de yine AppStore kullanıcıları. Akıllı telefon sahiplerinin %93'ü oyunlara para ödüyor. İkinci sırada ise %87 ile eğlence odaklı geliştirilmiş üçüncü şahıs yazılımlar yer alıyor.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.