Dünya Cerablus'ta IŞİD'in enkazı çocukların oyun alanı oldu

Cerablus'ta IŞİD'in enkazı çocukların oyun alanı oldu

Paylaş
Cerablus'ta IŞİD'in enkazı çocukların oyun alanı oldu

Terör örgütü IŞİD'ten temizlenen Cerablus'ta kurulan oyun parkları, Kurban Bayramı'nda Suriyeli çocukların yüzünü güldürdü

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekatın 20'nci gününde bölgede hayat hızla normale dönüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Ağustos'ta Gaziantep'i ziyareti sırasında Cerablus'un yeniden inşası konusunda verdiği talimatın ardından Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı bölgenin yaralarının sarılması için çalışma başlattı.

Yapılan incelemelerde yaklaşık 2,5 yıldan bu yana terör örgütü IŞİD'in kontrolünde olan ve nüfusu 3 bin 500'e kadar gerileyen ilçede su şebekesi ve elektrik altyapısında ciddi hasar oluştuğu tespit edildi. Ayrıca şehir merkezinde çocukların vakit geçirebilecekleri alanların da tahrip edildiği belirlendi.

Bunun üzerine bölgeye gönderilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 1 haftalık çalışmanın ardından su şebekesini yeniledi, ayrıca 1 haftada nüfusu 25 bine ulaşan ilçeye çocukların eğlenebilecekleri oyun grupları yerleştirildi. TEDAŞ ekipleri de enerji sorununu giderdi.

Altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal hayatın normalleşmesi için de katkı veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bayramın ilk gününde 100 çocuğun aynı anda oynayabileceği büyüklükte oyun alanı kurarak Suriyeli çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturdu.

"Çocuklar bayram gibi bayram yapsın diye"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in sınır komşusu olan Cerablus'un tarihi ve şirin bir şehir olduğunu ancak iç savaş nedeniyle büyük tahribata uğradığını bölgeyi ziyareti sırasında gördüğünü anlattı.

İlçeye son günlerde dönenlerin büyük çoğunluğunu çocukların ve kadınların oluşturduğunu anlatan Şahin, "Şu anda nüfus 25 bine ulaştı. Cerablus'ta çocuklar bayram gibi bayram yapsın diye oyun alanları oluşturduk. Burada eğlendiklerini görmek bizi mutlu etti. Hayatın normale döndüğü alışverişin yapıldığı, Cerablus'ta halk Türkiye'ye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve askerimize minnettar." şeklinde konuştu.

"Yaşıtları gibi gülüp oynayabiliyor"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ise eskiden park olan ve IŞİD mensuplarınca harfiyat dökülerek enkaz alanı haline getirilen bölgenin yeniden çocukların hizmetine kazandırıldığını söyledi. Alana Gaziantep'ten götürülen 2 oyun grubunun kurulduğunu ifade eden Karadağ, "Şimdi kurduğumuz parkta 100 çocuk ayna anda yaşıtları gibi gülüp oynayabiliyor." dedi.

AA

Haberin Devamı