Sağlık Cerebral Palsy'li çocuklar için 10 bin adım

Cerebral Palsy'li çocuklar için 10 bin adım

Paylaş
Cerebral Palsy'li çocuklar için 10 bin adım

Tüm dünyada eş zamanlı olarak yürütülen "Steptember" sosyal sorumluluk projesine, Türkiye’den de "Aydınlık Toplum Gönüllüleri" destek verdi. Cerebral Palsy hastası çocukların varlığına ve ihtiyaç duydukları desteğe dair toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan proje için gönüllülerin kurduğu takımlar, eylül ayı boyunca günde 10 bin adım atma hedefiyle bağış topladı

18 yıldır toplum yararına çok sayıda proje gerçekleştiren VİKO by Panasonic, hayata geçirdiği kuruin bağış topladılar.

ADIM ADIM DESTEK

Tüm dünyada eş zamanlı olarak yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi olan Steptember, ismi Eylül (September) ve Step (adım) kelimelerinin birleşmesinden oluşan anlamlı bir hareket… Amacı ise, Cerebral Palsy hastası çocukların varlığına ve ihtiyaç duydukları desteğe dair toplumda farkındalık yaratmak. Projeye destek olan gönüllüler, Steptember projesi kapsamında eylül ayı boyunca kendilerine günde 10 bin adım atma hedefi koyarak bireysel sağlıklarına katkı sağlarken sosyal çevrelerinden topladıkları bağışlarla da Cerebral Palsy hastası çocukların tedavilerine maddi destek sağladı.

"AYDINLATMAK İÇİN VARIZ"

VİKO by Panasonic Pazarlama Direktörü Aysel Özaltınok, “1998 yılından bu yana, bugüne ve geleceğe değer katan sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek üzere azami çaba göstermekte ve bu projelerimizi çalışanlarımızdan oluşan Aydınlık Toplumlu Gönüllülerinin desteği ile yürütmekteyiz. Kurduğumuz takımlarla, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın hayata geçirdiği bu önemli projeye destek sağlamak üzere gerçekten gönülden kampanyalar düzenledik. Projenin son gününde düzenlediğimiz gönüllülük panayırı, buna çok güzel örnek oldu. Tüm çalışanlarımızın ve üst yönetimimizin sağladığı destekle de Cerebral Palsy'li çocuklarımızın hayatına küçük de olsa bir katkı sunmaya çalıştık.” dedi.

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy (CP) duruşu ve hareketleri etkileyen fiziksel bir engelliliktir. CP ilerleyici değildir. Beyin veya beyinciğin sağlam kalan alanlarına eğitim ve rehabilitasyon uygulanarak her zaman işlevsellik kazandırılabilir. Anne karnında ilk aylarda oluşabilecek bir gelişiye sebep olabileceği gibi, 3 yaşına kadar beyne veya beyinciğe zarar veren herhangi bir olay da Cerebral Palsy oluşmasına neden olabilir.

Haberin Devamı