Bilim - Teknoloji CES'te Firefox sürprizi!
Paylaş
CES'te Firefox sürprizi!

Philips'in Android'li, LG'nin WebOS'lu TV'leri derken; asıl sürpriz haber Firefox'tan geldi!

Panasonic, CES 2014'te kendini gösterdi; hem de hiç beklenmedik bir şekilde! Firma tarafından yapılan açılamaya göre, teknoloji devi yeni jenerasyon akıllı televizyonlarında, Firefox OS Open platformunu kullanacak!

Haberin Devamı

Evlerimizdeki ana merkez olmayı hedefleyen yeni televizyonlar, Panasonic'in Mozilla ile yaptığı anlaşma sonucunda ortaya çıktı. Günümüzde büyük bir rekabetin yaşandığı akıllı televizyon pazarına Mozilla gibi bir ismin desteğini alarak girmek, pek tabi büyük bir avantaj. Firefox işletim sistemi HTML 5 üzerinden, tamamen açık platform mantığını ve diğer açık platformlarda bulunan tüm standart özellikleri içerisinde barındırdığı için, akıllı televizyon sektöründe hem Panasonic, hem de sektörün geneli için büyük bir adım olma potansiyeli taşıyor.

Bir adım ileri derken, televizyonun daha iyi bağlantılara sahip olmasının yanı sıra, onu, ev içerisinde tüm cihazların merkezi konumuna sokmayı da kastediyoruz. Televizyon içerisinde bulunması muhtemel kullanıcı profillerinin haricinde, televizyonlarımızı "aptal kutusundan" farklı kılacak envai çeşit uygulamanın da karşımıza çıkması kuvvetle muhtemel.

Haberin Devamı

Mozilla'dan Dr Li Gong'un açıklamasındaysa, Mozilla'nın Panasonic'i, yeni jenerasyon ürünleri için ideal iş ortağı olarak gördüklerine değindiği konuşmasındaki şu sözler dikkat çekti; "Geçen zaman içerisinde sahip olduğumuz bilgilerimiz ve daha da önemlisi neyi, nasıl yapacağımız konusundaki algımız sayesinde, birlikte daha önce görülmemiş ürünler yaratacağız. Henüz ortaya çıkmış bir modelimiz yok ama çok yakında akıllı Panasonic TV'lerin hemen hepsinde, Firefox'u göreceksiniz..."

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Kaynak: CHIP Online