Cevizpare tatlısı tarifi: Cevizpare tatlısı nasıl yapılır?

Şerbetli tatlı sevenlerin tasını çok seveceği cevizpare tatlısı tarifi oldukça pratik bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için cevizpare tatlısı tarifi arıyor ya da cevizpare tatlısı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız "Cevizpare tatlısı tarifi: Cevizpare tatlısı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

27 Mayıs 2020, Çarşamba 18:32 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Cevizpare tatlısı tarifi

Cevizpare tatlısı tarifi

Cevizpare tatlısı malzemeleri

  • 150 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz (çekilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Cevizpare tatlısı şerbeti için;

  • 3, 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Cevizpare üzeri için;

  • Ceviz
  • Yumurta sarısı
  • 2 damla sıvı yağ


Cevizpare tatlısı yapılışı

Cevizpare tatlısı yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri koyun, kaynayana kadar karıştırın. 2 - 3 dakika kaynayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için bütün malzemeleri karıştırma kabına ekleyip unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin ve üzerine cevizleri bastırarak koyun. Yumurta sarısına 2 damla sıvı yağ damlatıp çırpın ve hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtlmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Piştiğinde üzerine soğumuş şerbeti dökün ve üzerini steç filmle kapatıp iyice şerbeti çekene kadar dinlendirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (27 Mayıs 2020)