Gündem Çevre Bakanı açıkladı: O proje iptal

Çevre Bakanı açıkladı: O proje iptal

Paylaş
Çevre Bakanı açıkladı: O proje iptal

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İztuzu'nda yapılmak istenen caretta caretta hastanesinin iptal edildiğini açıkladı. İztuzu'nda yaşananları anlamakta güçlük çektiğini belirten Bakan Güllüce "Fakat vatandaşa rağmen yapacak halimiz yok, madem ki istenmiyor, projeyi iptal ettik" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İlbank Sosyal ve Eğitim Tesislerinde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda İztuzu’nda uzun süredir tartışma yaratan bir projenin iptal edildiğini açıkladı.

Buraya yapılmak istenen caretta caretta hastanesi projesinin iptal edildiğini belirten Güllüce, İztuzu'nda deniz kaplumbağalarıyla ilgili yaşananları anlamakta zorlandığını söyledi.

İztuzu’nda caretta carettaları incelemek, tedavi etmek, bilimsel çalışmalar yapmak için bir mekan bulunduğunu dile getiren Güllüce, şöyle dedi:
"Fakat çok gayrisıhhi şartları varmış. Bunun üzerine üniversite ile Bakanlık 'Orada doğru dürüst hastane yapalım, kaplumbağaları tedavi edelim' diye yola çıkmışlar. Peki niye başka yerde değil de orada? Çünkü başka yere götürmeye kalktığınızda yarım saatlik mesafe var, yol alınacak. Bunu temin için bir bina yapılacaktı. Fakat vatandaşa rağmen yapacak halimiz yok, madem ki istenmiyor, projeyi iptal ettik. Çevreci arkadaşlarımızın rahatsız olmasına gerek yok, hastaneyi yapmıyoruz, mevcut haliyle kalıyor orası."

AKKUYU ÇED’İ İNCELEME AŞAMASINDA

Güllüce, Mersin Akkuyu nükleer santraliyle ilgili soru üzerine, bununla ilgili kendilerine verilen ÇED raporunun incelenme aşamasında olduğunu söyledi.

AA