Gündem Çevre Bakanı Ordu'daki sel felaketiyle ilgili konuştu

Çevre Bakanı Ordu'daki sel felaketiyle ilgili konuştu

Paylaş
Çevre Bakanı Ordu'daki sel felaketiyle ilgili konuştu

Çevre Bakanı Mehmet Kurum Ordu'daki sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı.

İşte satır başları...

Haberin Devamı

Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Alınması gereken tedbirler ne ise sahada tüm birimlerimizle alıyor olacağız. Bugün tespitlerimizi yapacağız. Tüm Karadeniz için stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Böyle bir olay en son 20 yıl önce meydana gelmiş. Bu bir afet. Altyapılar bu yağışlara göre hesap edilemez. En az hasarlı nasıl bu afetlerden çıkabilirizin çalışmasını yapıyoruz. Yakın zamanda uygulayacağız.

Hasar gören tüm binaların, yolların tespitleri bir haftada tamamlanıp 2 ayda gerekli kaynak sağlanarak inşaatları bitirilecek.

NE OLMUŞTU?

Ordu'da etkili olan sağanak yağmur ilçelerde sele dönüşmüş. En ağır hasar ise Ünye, Fatsa, Perşembe ilçelerinde meydana gelmişti. Sel dolayısıyla büyük çaplı hasarın oluşmuştu, İkizce ilçesinde bir kişi heyelanda toprak altında kalmıştı.

Haberin Devamı

İkizce Belediye Başkanı, toprak altında kalan kişinin Bayram Sekmen olduğunu ve hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Bayram Sekmen’in cenazesi, ekiplerin yaptığı kurtarma zinciri ile yola taşınmıştı. Bayram Sekmen’in cansız bedenini gören yakınları da feryatlar ederek sinir krizi geçirmişti.