Merkez Çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi geldi

Çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi geldi

Paylaş
Çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi geldi

Çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi geldi

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma filosunu güçlendirmek, vatandaşların hızlı, ekonomik ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla alımını gerçekleştirdiği CNG’li çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi de geldi.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın bünyesine kazandırılan CNG yakıtlı 87 yeni otobüsün 30 araçlık ilk partisinin ardından 33 araçlık ikinci parti de kente ulaştı. Mersinli vatandaşların ulaşımını rahatlatacak olan Sarı Limonlar, plaka ve tescil işlemleri tamamlandıktan sonra sefere başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde Şube Şefi olarak görev yapan Sertaç Açıkbaş, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin en büyük hedeflerinden bir tanesi vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarının kullanım oranlarını yükselterek, Mersin'deki trafik yoğunluğunu azaltmak. Bu kapsamda belediye olarak 87 tane toplu taşıma aracı alım işimiz tamamlandı. Bunlardan daha önce 30 tanesi filomuza katılmıştı zaten. 33 tanesi yine filomuza dâhil oldu. Plaka işlemleri var, tescil işlemelerimiz var. Bu hafta içerisinde seferlerimize çıkıp vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Toplamda 24 tane aracımız kaldı. O da Eylül ayına kadar filomuza katılım sağlayacak" dedi.
Açıkbaş, vatandaşlardan çok iyi geri dönüşler aldıklarını da belirtirken, "Hem araçlarımızın model yılı genişlemiş oldu. Konfor açısından daha kaliteli araçlara sahip olduk. Zaten elimizdeki envanterimizde malumunuz araç eksikliği yaşıyorduk. Ülkemizde gelişen pandemi olaylarından dolayı da araçlarımızda yüzde 50 kapasite ile hizmet veriyoruz. Dolayısıyla araç ihtiyacımız daha çok oluyor. Araçlarımızın katılması bizi belediye olarak da vatandaşlarımıza hizmet olarak da çok büyük ölçüde rahatlattı. Vatandaşlarımız durumdan gayet memnun" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak görev yapan Nurdan Bezek ise "Vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı araç eksikliğimizdi. Araç eksiklerini de şu anda tamamlamaya başladık. Sarı Limonlar’la başladık, devam ediyoruz filolara katılmaya. Hizmetimize son sürat devam edeceğiz. Sarı Limonlar’ın gelmesi ile yeni hatlar açılacak. Araçlarımız daha çoğalacak. Vatandaşa daha iyi hizmet vereceğiz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı