Ceyhan Ceyhan Belediyesi’nde işaret dili ile engeller kalkıyor

Ceyhan Belediyesi’nde işaret dili ile engeller kalkıyor

Paylaş
Ceyhan Belediyesi’nde işaret dili ile engeller kalkıyor

Ceyhan Belediyesi’nde işaret dili ile engeller kalkıyor

ADANA,(DHA)- CEYHAN Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde belediye çalışanları için işaret dili eğitimi başlattı.
Belediyenin her biriminden en az 2 personelin katılımıyla gerçekleşen işaret dili eğitimiyle işitme engeli olan vatandaşlarla belediye personeli arasındaki iletişim sorununun en aza indirgenmesi hedefleniyor. Dünya Engelliler Günü’nde Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde başlatılan İşaret Dili eğitimi 2 ay sürecek. İşaret dili bilen belediye personelleri tarafından, diğer personellere verilen eğitimin ilk gününde derse katılanların ellerini kullanarak işaret dili alfabesini öğrendiği bildirildi. Hafta içi gerçekleştirilen eğitimle, ilçenin her noktasına ve tüm vatandaşlara eşit hizmet götürülmesi için çalışma yürütüldüğü bildirildi.
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, ayrıştıran değil birleştiren belediyecilik algısı ile hareket ettiklerini belirterek, "Kentin her noktasında engelli vatandaşların rahat bir yaşam sürdürebilmesi adına hizmet üreteceğiz. İşaret dili eğitimi ile de bize başvuran vatandaşlarla daha doğru ve sağlıklı diyalog kurarak sorunları daha kısa sürede çözeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı