Ceyhan Ceyhan'da okul bahçelerine yüzme havuzu kuruluyor

Ceyhan'da okul bahçelerine yüzme havuzu kuruluyor

Paylaş
Ceyhan'da okul bahçelerine yüzme havuzu kuruluyor

Ceyhan'da okul bahçelerine yüzme havuzu kuruluyor

Şahin ÖZER/CEYHAN,(Adana),(DHA)- SON yıllarda sulama kanalları ve Seyhan Nehri'nde serinlemek isterken çok kişinin boğularak can verdiği Ceyhan'da yaz tatilinde olan okul bahçelerine portatif havuz kuruluyor. Havuzlarda yüzmeyi öğrenen çocuklar, bunaltan sıcaklarda eğlenerek serinleyecekler.
Ceyhan'da yaz tatiline giren 2 okulun bahçesine kurulan 1.5 metre derinliğinde 200 metrekarelik havuzlar, ücretsiz hizmet verecek. Havuzlarda 6-14 yaş grubuna da yüzme kursları verilecek. Uzman antrenörler eşliğinde havuza girecek öğrencilere ilk olarak temel yüzme kuralları uygulamalı olarak öğretilecek. Yüzmeyi öğrenen çocuklar bunaltan sıcaklarda eğlenerek serinleyecek.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN, ANALAR AĞLAMASIN
Önemli bir projeye imza attıklarını anlatan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 'Yaz Spor Okulları' kapsamında Mehmetçik İlkokulu ve Kaymakam Gürbüz Karakuş Ortaokulu'na portatif yüzme havuzu kurduklarını, amaçlarının serinlemek isteyen çocukların boğularak ölmesinin önüne geçmek olduğunu söyledi. Çocukların güvenli bir şekilde sıcakların olumsuz etkisinden de kurtulduğunu aktaran Aydar, "Çocuklarımız ölmesin, analar ağlamasın istiyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. 27 Ağustos'a kadar sürecek havuz etkinliğine tüm çocuklarımızı bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı