Ekonomi Çeyrek altın yerine gram altın!

Çeyrek altın yerine gram altın!

Paylaş
Çeyrek altın yerine gram altın!

Çeyrek altın yerine gram altın!

Altın fiyatlarının yükselmesi üzerine Kahramanmaraş’ta bir kuyumcu çeyrek altına alternatif ’gramlık’ altını piyasaya sürdü. Çeyrek altın 90 TL’ye satılırken ’gramlık’ altın ise 53 TL’den satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Altın fiyatlarındaki artış kuyumcu esnafını da farklı arayışlara yöneltiyor. Kahramanmaraş’ta 30 yıldır kuyumculukla uğraşan İsmail Hatipoğlu, çeyrek altına alternatif olarak ’gramlık’ altını piyasaya sürdü.

Yaklaşık 1 yıldır bu konu üzerinde çalıştığını söyleyen Hatipoğlu, bir aydan bu yana da kuyumculara toptan gramlık altın satışına başladığını ve gelen tepkilerin olumlu olduğunu kaydetti. Çeyrek altının bugün itibariyle 90 TL’ye satıldığını ifade eden Hatipoğlu, "Ben Kahramanmaraş’ta 3. kuşak kuyumcuyum. Babam ve dedem bu işle yıllardır geçimlerini sağladılar. Bildiğimiz bir şey var ki altının fiyatı sürekli yükselir. Şunu söyleyebilirim ki; 1890’dan bu yana altın bir gördüğü fiyatı bir daha görmemiş. Yani 1 geri ileri bu böyle devam ederek gelmiş" diye konuştu.

Haberin Devamı

Altın fiyatındaki artış ve halkın alım gücünün azalması sektörde zaman zaman sıkıntılara neden olduğunu açıklayan Hatipoğlu, şöyle konuştu:
"Bugün çeyrek altının fiyatı 90 TL’ye ulaşmış. Bu yerinde kalmayacak. Dolayısıyla firma olarak ’ne yapabiliriz’ sorusunu kendimize sorduktan sonra ’gramlık’ altın üretimine başladık. Özellikle Anadolu’da altın hediyesi gelenek hale gelmiş durumda. Düğünde, nişanda, ev hediyesi gibi durumlarda halkımız karşılıklı altın hediyesinde bulunurlar. Şimdi altın fiyatları artınca bu gelenekte ciddi sorunlara sebep oldu. Yani ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. Biz de farklı arayışlara girerek çözüm bulmak istedik."

Kahramanmaraş’taki fabrikalarında seri üretime başladıklarını hatırlatan Hatipoğlu, Türkiye’nin her bölgesine ’gramlık’ altın gönderdiklerini ve gelen tepkilerin de olumlu olduğunu dile getirdi.

Hatipoğlu, altın fiyatlarının yükselmesinin devam edeceğini ve 10 yıl sonra ’gramlık’ altının da küçüğünün piyasaya gireceğini ifade etti.
Hatipoğlu, piyasada çeyrek altının 90, yarım altının 179, tam altının 358 ve tüm altının da 890 TL’ye satıldığını sözlerine ekledi.

Ahmet Caner Baysal / AA