Ekonomi Çeyrek ve gram altın ne kadar? Bugün altın fiyatlarındaki son durum nedir?

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Bugün altın fiyatlarındaki son durum nedir?

Paylaş
Çeyrek ve gram altın ne kadar? Bugün altın fiyatlarındaki son durum nedir?

Günlerdir düşüşünü sürdüren altın fiyatlarının son durumu bugün en çok merak edilen konuların başında geliyor. Altın çıkıyor mu, yoksa düşüşte mi gibi sorular vatandaşlar tarafından sorulurken gram ve çeyrek altının ne kadar olduğu araştırılıyor.

Altın fiyatları ne kadar? Son zamanlardaki düşüş nedeniyle altının seyri merak konusu oldu. Yatırımcılar, bilhassa çeyrek ve gram altındaki son durumu araştırıyor. Peki, 19 Ekim güncel altın fiyatları ne kadar?

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 221,29'dan alınan gram altın 221,48'den satılıyor.

Çeyrek altın: 354 liradan alınan çeyrek altın 363 liradan işlem görüyor.

Yarım altın: 708 lirandan alınan yarım altın 726 liradan satılıyor.

Tam altın: 1416 liradan alınan tam altın ise 1447 liradan satılıyor.

ALTIN NEDEN DEĞERLİ?

Altının geleneksel değerinin oluşmasında, az bulunmasından veya zor elde edilmesinden ziyade tabiatta katıksız, saf halde bulunması, dövülerek biçimlendirilebilmesi, havadan ve sudan etkilenmemesi, yani paslanmaması, kararmaması ve donuklaşmaması etkilidir. Bu sayede altın tarih boyunca çok güvenilir bir değer ölçüsü olarak kabul edilmiştir. Tüm bunların dışında altını altın yapan diğer önemli özellikler olarak, sadece klorik ve nitrik asit karışımında (halk arasında altın suyu olarak bilinen) erimesi ve bunun dışında hiçbir asitten etkilenmemesi, kendi hacmindeki sudan 19 kere daha ağır olmasına rağmen çok yumuşak olduğundan kolayca işlenebilir ve inceltilebilir olması gösterilebilir.

Haberin Devamı