Antalya Cezaevi firarisi kavşakta yakalandı

Cezaevi firarisi kavşakta yakalandı

Paylaş
Cezaevi firarisi kavşakta yakalandı

Cezaevi firarisi kavşakta yakalandı

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA) - 'KASTEN öldürme, 'tehdit, 'hakaret ve 'konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından' 10,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi 'Kemancı Ahmet' olarak tanınan Müslüm Ayıcı(52), 10 yıl sonra kavşakta keman çalarken yakalandı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi'nde (Zeytinköy) restoran ve kavşaklarda keman çalarak yaşamını sürdüren Müslüm Ayıcı, 1998 yılında cinayet, tehdit, hakaret ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından tutuklandı. Yargılama sonunda 10 yıl 6 ay hapse mahkum olan Ayıcı, tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi'nden 10 yıl önce firar etti.

Polis ekipleri 'Zeytinköylü Kemancı Ahmet' olarak bilinen firari Ayıcı'yı yakalamak için çalışma başlattı ancak bir sonuca ulaşamadı. Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şüphe üzerine, Hal Kavşağı'nda elinde kemanıyla bekleyen Müslüm Ayıcı'nın kimlik sorgusunu yaptı. GBT sorgusunda Ayıcı'nın cezaevi firarisi olduğu, 10 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve 10 yıldır arandığı tespit edildi.

Gözaltına alınan Ayıcı, restoranlarda ve kavşaklarda keman çalarak geçimini sağlandığını, hiç denetime takılmadığını söyledi. Müslüm Ayıcı polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı