Kayseri Cezaevlerine kurulacak kütüphane için kitap bağış kampanyası başlatıldı

Cezaevlerine kurulacak kütüphane için kitap bağış kampanyası başlatıldı

Paylaş
Cezaevlerine kurulacak kütüphane için kitap bağış kampanyası başlatıldı

Cezaevlerine kurulacak kütüphane için kitap bağış kampanyası başlatıldı

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de bulunan ceza infaz kurumlarında kurulacak kütüphane için kitap bağış kampanyası başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, "Amacımız, cezaevindeki hükümlü ve tutuklularımızın, ailelerine ve topluma yararlı bireyler olarak tahliye olmasıdır. Kamil insan olma yolunda gerekli bilgileri ancak okumakla elde edebilriiz" dedi.
İnfaz Kurumları Kütüphaneleri için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kitap bağışı kampanyasına, Vali Şehmus Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Cezaevi Savcısı Ahmet İhsan Koç ile çok sayıda savcı katıldı.
'KAMPANYA İLE KİTAP SAYIMIZ ARTACAK'
Törende konuşan Başsavcı Abdülkadir Akın, hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmalarının önemine vurgu yaparak, "Bünyan kampus cezaevi ve Kayseri Kapalı Cezaevimizde yaklaşık 16 bin 500 kitap bulunmakta olup, 5 bin tutuklu ve hükümlümüz aktif olarak bu kitaplardan faydalanmaktadır. Tüm hükümlü ve tutuklularımızı, devletin bize teslim edilmiş bir emaneti olarak görüyoruz. Amacımız, cezaevindeki hükümlü ve tutuklularımızın, ailelerine ve topluma yararlı bireyler olarak tahliye olmasıdır. Kamil insan olma yolunda gerekli bilgileri ancak okumakla elde edebiliriz. Bu kampanya ile gerek kitap sayımız gerekse de kitap çeşitliliğimiz artacak olup, hükümlü ve tutuklularımız yeniden topluma katılma yolunda önemli bir mesafe kat edecektir" ifadelerini kullandı.
Program, protokol üyelerinin kitap bağış kumbaralarına kitap atmaları ile sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı