Gündem Cezası belli oldu!

Cezası belli oldu!

Paylaş
Cezası belli oldu!

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Diyarbakır'da görülen leoparla ilgili başlatılan soruşturmanın ön çalışması tamamlandı. Buna göre, çobanın canını kurtarmak amacıyla leoparı vurduğu belirlendi. Leoparı öldüren kişi, en üst düzeyden ceza ödemeyecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Diyarbakır’da görülen leoparla ilgili başlatılan soruşturmanın ön çalışması tamamlandı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay sonrası Bakanlık ve bölge müdürlüğü ekiplerince rapor hazırlanmak üzere soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın tamamlanan ön çalışmasına göre, çobanlık yaptığı belirlenen kişinin, leoparı, canını kurtarmak amacıyla vurduğu tespit edildi. Leoparı öldüren kişi, yaklaşık 50 bin TL tutarında olan en üst düzeyden ceza ödemeyecek. Ancak çobanın gerekli belgeleri bulundurmadığı belirlendi. Ayrıca çobanın, merkez av komisyonlarının çobanlar için belirlediği şartlara uymadığı tespit edildi. Bu nedenlerle çoban sembolik miktarda idari para cezasına çarptırılacak. Öte yandan, leoparın ayağında son olayın öncesine ait kurşun çekirdeği bulundu. Bulunan kurşun çekirdeğinin balistik çalışmaları sürdürülüyor. Ön çalışması bitirilen soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Biyolojik çeşitlilik açısından son derece önemli bir türün temsilcisi olan bir leopar, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine 10 kilometre uzaktaki Solmaz köyünde, bir çobana saldırdığı sırada başka bir çoban tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülmüştü.

AA