Spor Cezası biten Phelps havuza dönüyor

Cezası biten Phelps havuza dönüyor

Paylaş
Cezası biten Phelps havuza dönüyor

ABD Yüzme Federasyonu'nun 6 ay men cezası verdiği yüzücü Phelps, 15-18 Nisan'da yapılacak Arena Grand Prix'sine katılacak

ABD Yüzme Federasyonu’nun, alkollü araç kullandığı için verdiği 6 aylık men cezasını tamamlayan olimpiyat şampiyonu Michael Phelps, 15-18 Nisan’da ülkesinde düzenlenecek Arena Grand Prix’sinde yarışacak.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, 6 ay yarışlara katılamamasına ve verilen ödenekten mahrum kalmasına neden olan disiplin cezası sona eren Phelps, Arizona eyaletinin Mesa kentinde düzenlenecek ulusal çaptaki Arena Grand Prix’sinde, Katie Ledecky ve Ryan Lochte gibi önemli isimlerle beraber boy gösterecek.

22 madalyayla "olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu" unvanının sahibi Phelps, aktif sporu 2012 Londra Olimpiyatları’nın ardından bırakma kararı almış ancak 25 Nisan 2014’te yeniden spora dönmüştü.

30 Eylül’de Maryland eyaletinin Baltimore kentinde alkollü araç kullandığı ve hız limitini aştığı için gözaltına alınan 29 yaşındaki yüzücüye, "Federasyonun veya yüzme sporunun imajını ya da itibarını zedeleyecek" bir hareket yaptığı gerekçesiyle ceza verilmişti. Phelps, 6 ay men cezasının yanı sıra 2015 Dünya Su Sporları Şampiyonası’na gidecek ABD Milli Takımı’na girme şansını da kaybetmişti.

Alkollü araç kullanmaktan 2004 yılında da gözaltına alınan Phleps, mahkemede savcıların iyi halini göz önünde bulundurulmasıyla denetimli serbest bırakılmış ve 18 aylığına trafikten men edilmişti. 2009’da ise esrar içerken görüntülendiği için 3 ay spordan men cezası verilmişti.

AA

Haberin Devamı