Eğitim - Kariyer Cezaevinde kalan çocuklara özel proje

Cezaevinde kalan çocuklara özel proje

Paylaş
Cezaevinde kalan çocuklara özel proje

Ceza infaz kurumunda anneleriyle yaşayan 0-6 yaş grubunda 600 çocuk var. TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı), bu çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve annelerin davranış biçimlerinin güçlendirilmesi için ‘Özgürleşen Umutlar’ Projesi başlattı

Proje, Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programının Beşinci Dönemi kapsamında AB tarafından finanse ediliyor. TOÇEV’in Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve ANTIGONE işbirliğiyle hayata geçirilen proje 15 ay sürecek. Proje, bu sene Sivas, Kayseri, Adana, Mersin, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir’de yürütülecek.

Haberin Devamı

Anne ve çocuklarla çalışma

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, daha önce iki dönemde de aldıkları desteklerle ceza infaz kurumlarında projenin devamlılığını sağlayan çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Cezaevlerinde atölye çalışmaları yaptıklarını belirten Uygun, “10’ar kişilik gruplar halinde anne ve çocuklarla çalışma gerçekleşiyor. Uzman psikologlar, annelik becerileri üzerine çalışmalar yapıyor. Çocuklarla da trafik, renkler, sayılar gibi konuları işliyoruz. Annenin okuma yazması yok ise buna yönelik çalışmalar da yapılıyor” dedi. Proje kapsamında ayrıca infaz ve koruma memurları ile de çalışmalar yürütülüyor.

POSTA/ Eğitim