Gündem 'Chariot' Türk karasularına giriş yaptı

'Chariot' Türk karasularına giriş yaptı

Paylaş
'Chariot' Türk karasularına giriş yaptı

Rusya'dan yola çıkan ve Suriye'ye askeri mühimmat götürdüğü ileri sürülen ve alıkonulduğu Kıbrıs Rum Kesimi'nden 'İskenderun Limanı'na gideceğiz' diyerek çıkış yapan 'Chariot' adlı gemi, Türk karasularına giriş yaptı

Suriye’nin Lazkiye Limanı’na gitmek üzere Rusya’nın St. Petersburg Limanı’ndan yola çıkan ve mühimmat taşıdığı gerekçesiyle yakıt ikmali için demirlediği Kıbrıs Rum Kesimi’nin Limasol Limanı’nda 10 gün alıkonmasının ardından rota değiştirmesi üzerine geçtiğimiz çarşamba günü yoluna devam eden Rus gemisi ’M/V Charıot’ bugün İskenderun Körfezi’ne geldi.

Uydudan alınan sinyale göre geminin İskenderun Körfezi içerisinde Petrol Ofisi tesisleri açığında demirlediği bildirildi. Geminin İskenderun Limanı’na giriş yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Geminin, Kıbrıs Rum Kesimi’nden çıktıktan sonra yerini gösteren sinyalini kapatıp, taşıdığı mühimmatı Suriye’ye boşalttığı ileri sürülmüştü.

GEMİNİN LİMANI GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ


Suriye’ye askeri mühimmat götürdüğü ileri sürülen Rus gemisi ’M/V Charıot’, taşıdığı 166 parça makina parçasını İskenderun Limanı’na boşalmak için izin istedi. Ancak, İskenderun’daki ADMİR Denizlik Şirketi aracılığı ile İskenderun Liman Başkanlığı’na yapılan müracaata olumsuz yanıt verildi. Bunun üzerine gemi İskenderun Körfezi açığında demirlemek zorunda kaldı. Liman Başkanlığı, geminin limana giriş yapması için Dışişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’ndan izin alınması gerektiğini acenteye bildirdi. Acente yetkilileri, makina parçalarının boşaltılması için gerekli izin için bu kez Dışişleri ile Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’na müracaat edeceklerini bildirdi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)

Haberin Devamı