Spor Chelsea zirveyi bırakmıyor

Chelsea zirveyi bırakmıyor

Paylaş
Chelsea zirveyi bırakmıyor

İngiltere Premier Lig'de sahasında Arsenal'i 2-0 yenen Chelsea, liderliğini sürdürdü

Stamford Bridge Stadı’ndaki "Londra Derbisi"nde Arsenal’i ağırlayan Chelsea, zirve yarışını yakından ilgilendiren mücadeleyi Drogba’nın 8 ve 23. dakikalarda attığı 2 golle kazandı.

Hakkındaki seks skandalı nedeniyle İngiltere Milli Takımı kaptanlığından alınan John Terry’ye ise taraftarlar büyük destek verdi.

5 GOLÜN 3'Ü KENDİ KALESİNE

Ligde ikinci sırada yer alan Manchester United, son sıradaki Portsmouth’u sahasında 5-0’lık skorla geçti. "Kırmızı Şeytanlar"ın gollerini 40. dakikada Rooney, 45 1. dakikada Vanden Borre (kendi kalesine), 59. dakikada Carrick, 62. dakikada Berbatov ve 69. dakikada Wilson (kendi kalesine) attı.

Aralarında 8 Manchester United’lı oyuncunun da yer aldığı 23 kişinin ölümüne neden olan ve "Münih Faciası" olarak hatırlanan uçak kazasının 52. yıldönümünde oynanan maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu ve futbolcular kollarına siyah bant taktı.

LIVERPOOL DERBİYİ YİNE KAZANDI

Haftanın bir başka önemli derbi maçında sahasında Everton ile karşılaşan Liverpool, yıldız futbolcusu Kuyt’ın 55. dakikada attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Ezeli rakibini Anfield Road Stadı’nda en son 1999 yılında yenen Everton, ligin ilk yarısındaki maçta da sahasında "Kırmızılar"a 2-0 mağlup olmuştu. Kuyt’ın Liverpool formasıyla 50. golünü attığı karşılaşmada, teknik direktör David Moyes Everton’ın başında 600. maçına çıktı.

44 bin sporseverin izlediği zorlu derbide, Liverpool’dan Kyrgiakos 34. dakikada, Everton’dan da Pienaar 90 6. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

GOL KRALLIĞINDA ROONEY'İ, DROGBA TAKİP EDİYOR

Gol krallığı yarışında Manchester Unitedlı futbolcu Wayne Rooney, 21 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 17 golle Didier Drogba (Chelsea), 15 golle Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), 14 golle Darren Bent (Sunderland), 12 golle Carlos Tevez (Manchester City) izliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN MAÇLARI

9 Şubat Salı
Fulham-Burnley
Manchester City-Bolton Wanderers
Portsmouth-Sunderland
Wigan Athletic-Stoke City

10 Şubat Çarşamba
Arsenal-Liverpool
Aston Villa-Manchester United
Blackburn Rovers-Hull City
Everton-Chelsea
West Ham United-Birmingham City
Wolverhampton Wanderers-Tottenham Hotspur.

2

Haberin Devamı