Spor Chelsea zirveyi çok sevdi

Chelsea zirveyi çok sevdi

Paylaş
Chelsea zirveyi çok sevdi

İngiltere Premier Lig'in 27. haftasında lider Chelsea, deplasmanda Wolverhampton Wanderers'ı 2-0 yenerken, Manchester United, Everton'a 3-1 yenildi

Molineux Stadı’nda oynanan karşılaşmada "Maviler", golcü oyuncusu Didier Drogba’nın 40 ve 67. dakikalarda attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Deco, Essien, Ashley Cole, Belletti ve Lampard gibi yıldızlarından yoksun sahaya çıkan Chelsea, en yakın takipçisi Manchester United’ın mağlubiyetiyle puan farkını 4’e çıkarırken, bu hafta Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Inter Milan ile yapacağı maç öncesinde de moral depoladı.

CHELSEA'DEN SONRA MANU'YU DA DEVİRDİLER

Ligde 2. sırada bulunan Manchester United, geçen hafta da lider Chelsea’yi 2-1 yenen Everton’a boyun eğmekten kurtulamadı.

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde Sporting Lizbon’u 2-1 mağlup eden Everton ile deplasmanda Milan’ı 3-2 yenmeyi başaran Manchester United arasındaki karşılaşmanın 16. dakikasında "Kırmızı Şeytanlar" Berbatov’un golüyle 1-0 öne geçti. 19. dakikada Bilyaletdinov ile beraberliği yakalayan ev sahibi takım, 76. dakikada Gosling ve 90. dakikada Rodwell’in golleriyle 3 puanın sahibi oldu.

ARSENAL'İN ZİRVE TAKİBİ

Zirve takibini sürdüren Arsenal, 60 bin futbolseverin izlediği mücadelede, Sunderland’i 27. dakikada Bendtner ve 90+3. dakikada Fabregas’ın penaltıdan attığı gollerle 2-0’lık skorla geçti.

Londra ekibi, bu galibiyetin ardından Manchester United ile arasındaki puan farkını 2’ye indirdi. Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için mücadele eden Manchester City ile Liverpool’un mücadelesinde taraflar gol atmayı başaramadı ve puanları paylaştı.

HAFTANIN SONUÇLARI

Aston Villa-Burnley: 5-2
Blackburn Rovers-Bolton Wanderers: 3-0
Fulham-Birmingham City: 2-1
Wigan Athletic-Tottenham Hotspur: 0-3
West Ham United-Hull City: 3-0
Manchester City-Liverpool: 0-0
Porstmouth-Stoce City: 1-2

GOL KRALLIĞI

Manchester United’lı futbolcu Wayne Rooney, gol krallığı yarışında 21 golle ilk sırada yer alıyor. 24 yaşındaki oyuncu, bu hafta Everton karşısında Premier Lig’deki 250. maçına çıkarken, bu rakama ulaşan en genç futbolcu unvanını da elde etti.

Wayne Rooney’yi bu hafta 2 gol atan ve 19 gole yükselen Didier Drogba (Chelsea), 16 golle Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), 15 golle Darren Bent izliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN PROGRAMI

23 Şubat Salı
Manchester United-West Ham United

27 Şubat Cumartesi
Birmingham City-Wigan Athletic
Bolton-Wolverhampton Wanderers
Burnley-Portsmouth
Chelsea-Manchester City
Stoke City-Arsenal

28 Şubat Pazar
Liverpool-Blackburn Rovers
Sunderland-Fulham
Tottenham Hotspur-Everton

2

Haberin Devamı