Siyaset CHP Ankara'dan İstanbul'a yürüyor! Kılıçdaroğlu'ndan açıklama
Paylaş
CHP Ankara'dan İstanbul'a yürüyor! Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu Güvenpark'tan başlattığı ve Enis Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşün startını verdi. Polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenpark'ta yürüyüş öncesi konuşan CHP lideri 'Bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter. Adalet, adalet, adalet' diye konuştu. Yürüyüşün 24 gün sürmesi bekleniyor.

Dakika dakika CHP'nin Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü'

KILIÇDAROĞLU'NDAN YÜRÜYÜŞ SONRASI AÇIKLAMA


16:30 Kılıçdaroğlu, ilk günkü yürüyüşün sonunda "Endişeli değiliz. Umarım hedefe ulaşırız. Az önce bir haber geldi. Bir gazeteci arkadaşımızın serbest bırakıldğına ilişkin olarak. Bu bizi mutlu etti. İnşallah İstanbul’a vardığımızda gönül ister ki hapiste hiçbir gazeteci kalmasın.Zaman zaman yolda provokatif eylemler de oldu. O tahriklere kapılmadık. Kapılmayacağız. Biz haklıyız. Adalet için yürüyoruz. Yürümeye devam edeceğiz.

Gün gelecek bugün adaletsizliği yaratanlar için de adalet geçerli bir kavram olacak. Onlara da adalet lazım olacak. Biz, onlar adaletsiz yargılandıkları zaman yine yollarda olacağız. Adalet bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşın hak ettiği bir olgudur. Dolayısıyla kararlılıkla, azimle yolumuza devam edeceğiz.Bir ara uçakta seyahat ederken meclis başkanına şunu söylemiştim: 150’nin üzerinden gazetecini hapiste olduğu bir ülkede siz demokrasiyi dünyaya anlatamazsınız. Gerçekten de demokrasiyi dünyaya anlatamazlar. Bu yürüyüşümüzü uluslararası yayın organlarının da çok geniş bir şekilde verdiklerini söylediler. Bizim televizyonlarımız da geniş bir şekilde vermiş" dedi.


16:25 Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nün ilk günü tamamlandı.

15:20 Ankara Güvenpark'tan 'Adalet Yürüyüşü'nü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüşün ardından mola verdi. Mola veren Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve vatandaşlarla sohbet etti. Yaklaşık 10 dakika mola veren Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşüne devam ediyor.

15.10: Kemal Kılıçdaroğlu Batıkent sapağını geçti, İstanbul yoluna ulaştı.

12.11: Bazı CHP'liler yürüyüş boyunca 'Melih Gökçek parsel parsel' sloganları attı

12.00: CHP lideri Kılıçdaroğlu 20 dakikalık yürüyüşün ardından Ulus'a ulaştı. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne gelini de eşlik ediyor.

11.40: İstanbul Maçka Parkı'nda toplanan CHP'liler Kılıçdaroğlu'nun kente geleceği güne kadar parkta nöbet tutmaya başladı. Polis, parkın etrafını çevirdi.



11.29: "Adalet" talebiyle İstanbul'a yürümeye başlayan CHP'liler Güvenpark'tan ayrıldı, Sıhhıye güzergahına doğru hareket ettiler.



11.10: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün Ankara'dan başlangıç noktası olan Güvenpark'a geldi. Kılıçdaroğlu eline 'adalet' yazılı dövizle böyle poz verdi. Kılıçdaroğlu'nun hemen yanında eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu da vardı.

İşte ilk gün katedilen yol:


DÜNDEN BUGÜNE YÜRÜYÜŞLER:


Ardından Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Kendi ülkemizde gazetecilerin hapiste olmasını istemiyoruz milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bu ülkenin geleceği için çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşün siyasi partiyle ilgisi yok. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede huzur olmaz. Adalet adalet adalet...Herkesin düşüncesine saygılıyız. Bütün dünya! Türkiye'de kendi topraklarımzıda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Kendi ülkemizde demokrasi istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz.



CHP lideri Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Adaletin olmadığı yerde devlet de olmaz. Umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüzü anlarlar. Umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşüme kulak verirler. Biz gerginlik kavga istemiyoruz, biz mahkemelerde gazeteciler istemiyoruz hapishanelerde öğretim üyeleri istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa önce ben ödeyeceğim. İstanbul'a kadar yürüyeceğim. Bu son olmayacak. Bizim yürüyüşümüz adalet gelene kadar devam edecek."


15.03 4 SAATTİR YÜRÜYOR, HENÜZ MOLA VERMEDİ


NTV muhabiri, Kılıçdaroğlu'nun 4 saattir yürüdüğünü ve henüz mola vermediğini aktardı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Adalet bu ülkede yaşayan 80 milyona. Onlar için yürüyoruz. Adalet hepimiz için geçerli. Sesimizi bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya duyurmak istiyoruz" dedi.


15.18 BİRKAÇ DAKİKALIK MOLA VERİLDİ


Kılıçdaroğlu, birkaç dakikalık mola verdikten sonra yürüyüşe devam etti.


16.23 İLK GÜN TAMAMLANDI


CHP lideri mola verdiğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

İstanbul'a vardığımızda tutuklu gazeteci umarız kalmamış olur.

Yolda provokatif eylemler de oldu ama tahriklere kapılmadık kapılmayacağız. Biz haklıyız. Adalet için yürümeye devam edeceğiz. Onlara da adalet lazım olacak. Adalet 80 milyon vatandaşın hakettiği bir olgudur. Bir ara meclis başkanına şunu söylemiştim. 150 gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede adaleti anlatamazsınız.

Yürüyüşümüz bayram havasında geçiyor.

KILIÇDAROĞLU ÇADIRDA KALACAK


Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Eryaman'da bulunan hipodromda ilk geceyi geçirerek. Kılıçdaroğlu burada çadırda kalacak. Yarın sabah ise Bolu yolunda, yürüyüşüne devam edecek.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA


Ankara Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlatacağı yürüyüşe ilişkin güvenlik tedbirleri alındığını bildirdi. Güvenpark güvenlik araması için polis tarafından kapatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlatacağı ve İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşle ilgili bazı önlemler alındığı belirtildi.


YÜRÜYÜŞÇÜLERE PAZU BANDI, YELEK VE YAKA KARTI ZORUNLU


Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark'taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır. Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır."



ANKARA SINIRLARI İÇİNDE E-5 GÜZERGAHI TAKİP EDİLECEK


Açıklamada, yürüyüş güzergahı olarak Ankara ili sınırları içinde E-5 Karayolu güzergahının takip edileceği duyuruldu. Yürüyüşün 24 gün sürmesi bekleniyor.

Güzergahta bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılamayacağı vurgulandı. Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar, yoksa banketlerin kullanılacağı bildirilen açıklamada, taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilemeyeceği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, katılımcıların can güvenliği ve trafik düzeninin sağlanması için hava kararmadan önce yürüyüşün günlük olarak sonlandırılacağı aktarıldı.

GÜVENPARK'TAKİ TEDBİRLER


Yürüyüşün başlangıç noktası Güvenpark ve çevresinde, sabahın erken saatlerinden itibaren polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alındı. Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı, katılımcıların alana üst araması yapıldıktan sonra alınması için noktalar oluşturuldu.

Genelkurmay Başkanlığı önündeki kavşaktan Güvenpark'a giden Milli Müdafaa Caddesi ulaşıma kapatılırken, parktaki dolmuş duraklarının hareket noktası yürüyüşün başlayacağı saate kadar İnönü Bulvarı'ndaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığının önüne alındı.

Güvenpark'ı Necatibey Caddesi'ne bağlayan Kumrular Caddesi ile Yahya Galip Caddesi de geçici süreyle trafiğe kapatılan yollar arasında yer aldı. Bu yollarda park halinde bulunan bütün araçlar güvenlik tedbirleri çerçevesinde kaldırıldı.

Güvenlik önlemleri kapsamında bomba imha uzmanı ekipler de Güvenpark ve çevresinde dedektör köpeklerle arama yaptı. Bu arada, hem yürüyüş güzergahında hem de Güvenpark ve Kızılay çevresinde çevik kuvvet polisleri görevlendirildi.

ANKARA'DA TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR


Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada,

Saat 09.30 itibarıyla Kolej Kavşağı - Anadolu Meydanı (Tandoğan), Atatürk Bulvarı Meşrutiyet Caddesi Kesişimi - Ulus Kavşağı; saat 11.00 itibarıyla Erbakan Meydanı-Baruthane kavşağı, Ulus Meydanı-Baruthane kavşağı, Demokrasi Meydanı (tren garı kavşağı)-Baruthane kavşağı arasında kalan cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Açıklamada, etkinlik sona erene kadar 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndaki tüm metro durağı girişlerinin saat 08.00’den sonra kapatıldığı ifade edilerek, seferlerin bir önceki ya da bir sonraki duraktan sağlanacağı duyuruldu.

Valilik, vatandaşlardan, mağduriyet yaşamamaları için trafiğe kapanacak yollar ile metro ulaşım durumunu dikkate almalarını istedi.


Kemal Kılıçdaroğlu: Yarın demokrasi yürüyüşümüzü başlatacağız



Enis Berberoğlu tutuklandı



Ankara Güvenpark'ta hareketli gece



Kemal Kılıçdaroğlu: Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar

Haberin Devamı