Siyaset CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız
Paylaş
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen buluşmada yaptığı konuşmada, hukuk fakültelerini eleştirerek, şunları söyledi:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Her şeye karşın, 16 Nisan'da, onurumuzla ve gururumuzla sandığa gideceğiz. 17 Nisan'da 'hayır'lı bir sonuç elde edip, bütün dünyaya halkımızın demokrasiden ödün vermediğini, vermek istemediğini haykıracağız." dedi.

"Üzücü olan, bir ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası değişiyor. Hukuk fakültelerinden tık yok. Tık yok. 'Gerçekten hukuk fakültesi var mı yok mu?' biraz endişeye kapılıyorum. Nasıl olur da ülkenin anayasası değişir, hukuk fakültelerinden ses çıkmaz."


HEPSİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ


Şartların eşit olmadığı bir ortamda referandum yaptıklarını savunan Kılıçdaroğlu, "Ama her şeye karşın, 16 Nisan'da, onurumuzla ve gururumuzla sandığa gideceğiz. 17 Nisan'da 'hayır'lı bir sonuç elde edip, bütün dünyaya halkımızın demokrasiden ödün vermediğini, vermek istemediğini haykıracağız. Onurla ve gururla. Bunu bekliyorum." dedi.

16 Nisan'da bütün sandıklara sahip çıkacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, nasıl olsa 'evet' çıkacak algısının yerleştirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki bütün sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız. Bunun sözünü veriyoruz size. Hepsine sahip çıkacağız. Hiçbir yerde atlamayacağız." dedi.

BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ


Hukukun üstünlüğü kavramının bu ülkeye yerleştirilmesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hayır' çıkarsa kaos olur. Böyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar. 'Hayır' çıkarsa hiç de kaos olmaz. Herkes yerli yerinde olur. Ne olur? Demokrasiye bağlılığımızı bütün dünyaya göstermiş oluruz. 'Evet' çıkarsa ne olur? Annelere sesleniyorum. Ve onlara şunu söylüyorum: 'Sevgili anneler, freni olmayan bir otobüse evlatlarınızı, çocuklarınızı bindirir misiniz? 'Hayır, mümkün değil' diyorlar. Şimdi bu anayasa değişikliğiyle 80 milyonu freni olmayan ve ayrıca nereye gittiği bir otobüsü bindiriyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Vermememiz gerekir, ülkemizi ve çocuklarımızı seviyorsak."

AA

Haberin Devamı