Siyaset CHP 'Kılıçdaroğlu ile devam' dedi
Paylaş
CHP 'Kılıçdaroğlu ile devam' dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 944, Muharrem İnce'nin ise 177 delegenin imzalı önerisiyle aday olduğu CHP Genel Başkanı koltuğu Kılıçdaroğlu'nda kaldı. 3'üncü kez genel başkanlığa seçilen Kılıçdaroğlu 740, Muharrem İnce ise 415 oy aldı. Yani Kılıçdaroğlu seçimde 204 fire verdi

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı, 'Birlik ve Kardeşlik' sloganıyla Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Yarın da devam etmesi beklenen kurultayda, Kılıçdaroğlu'nun karşısına tek rakip olarak CHP Yalova Milletvekili ve eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce çıktı.

Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce ise 177 imza ile Genel Başkanlık görevine aday oldu. Adaylık için 121 imza yetiyordu. CHP tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için 1218 delegenin en az yüzde 10'unun Başkanlık Divanı'na imzalı önerisi gerekiyor.

Önce Muharrem İnce, ardından da Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu 740, Muharrem İnce ise 415 oy aldı.
CHP, 'Kılıçdaroğlu ile yola devam' dedi...

ADAY GÖSTERENLERİN BİR BÖLÜMÜ OYUNU İNCE'YE VERDİ


CHP'nin 1218 delegesinden bir bölümü, Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu'nu ıslak imzalarıyla aday gösterdi, ancak oylama sırasında oylarını Muharrem İnce'ye verdi.

KILIÇDAROĞLU 204 FİRE VERDİ


Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy sayısı, kendisine genel başkan adaylığı için verilen imza sayısının çok altınnda kaldı. Toplamda 204 delege, kurultay başında Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza verdi ancak oyunu Kılıçdaroğlu için kullanmadı.

Kılıçdaroğlu ve İnce'nin oy toplamı 1155 oldu. Bu sayı, 1218 kişilik toplam delege sayısından 63 eksik...

Haberin Devamı