Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu: Ortak çözüme kimse karşı çıkmaz

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Ortak çözüme kimse karşı çıkmaz

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Ortak çözüme kimse karşı çıkmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kıdem Tazminatı Çalıştayı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, açıklamalarında işçilerin sorunlarına değindi, sorunların çözümü için ortak bir çözüm oluşturulabileceğini ifade etti.

İşte CHP liderinin açıklamalarından satır başları...

1980 sonrası inanç ve etnik kimlik üzerinden siyaset yapıldı. Alın teri bir kenara atıldı.

Mücadele meydanlara çıkarak şiddetle olmaz, bunlara karşıyız. Demokratik mücadele yöntemlerinin tamamı denenmelidir. Hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Sendikacıların önündeki en büyük engel 7 milyon işsiz. 7 milyon işsiz nasıl çıktı ortaya? Bakıyorum bizimle aynı pozisyonda olan ülkelere onlar bizden daha hızlı büyüyorlar. İşsizlik bu kadar değil. İşsizliği oluşturan ekonomi politikalarını kim ortaya koyuyor muhalefet mi koyuyor? Mevcut siyasal iktidar. İşçi korkudan sendikalı olamıyor ki sendikasız olursam işten atılmam diyor. Taşeron işçiliği Türkiye'nin gündemine getiren kim? Biziz. Sendikalı işçiden fazla taşeron işçi var bugün. Bu çalışma hayatının nerelere sürüklendiğini gösteriyor. Bin 970 işçimiz iş kazalarında hayatını kaybetti. Bunların haklarını arayan var mı?

Asgari ücret net bin 500 lira olsun dediğimizde 'Bu parayı nereden bulacaksın?' dediler. Biz sözümüzü tuttuk. Tüm belediyelerimizde asgari ücret en az net bin 500 lira.

Hiçbir siyasi parti ortak çözüme karşı çıkmaz.