Siyaset CHP Meclis'te 23 Nisan resepsiyonu yapacak
Paylaş
CHP Meclis'te 23 Nisan resepsiyonu yapacak

Meclis'te 23 Nisan resepsiyonu bu yıl yapılmayacak ama CHP alternatif resepsiyon düzenleme kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 23 Nisan'da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te grup toplantısı düzenleyeceğini söyledi; "Genel Başkanımız çocuklarla ve Türkiye'nin farklı kesimlerinden insanlarla biraraya gelecek" dedi

CHP Meclis'te alternatif 23 Nisan resepsiyonu düzenleyecek. Kararın nedeni resmi resepsiyonun Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından iptal edilmesi.

Haberin Devamı

Karanın şehitler nedeniyle alındığı belirtilmişti ama muhalefet, "Bize danışılmadı" diyor. Alternatif resepsiyon kararını ve planlamalarını açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Resepsiyon olacak, Genel Başkanımız grup toplantısı salonunda çok sayıda çocukla biraraya gelecek" dedi.

TBMM'nin 23 Nisan resepsiyonunu iptal etmesinin gerekçesini de Cumhurbaşkanlığına bağlayan Özel, "Başkanlık divanında alınmadı karar. Basından duyduğumuzda, 'resmi karar yok' dendi. Liderleri özel gündemle çağırabilirdi. Teröre karşı önemli mesaj verilebilirdi, beklenen farklı adım atılabilirdi. Parlamenter sistem tıkanmıştır, sarayın isteklerine göre davranan Meclis yeterlidir.

23 Nisan'ı da bu algıyı pekiştirmek için kullandılar. Tanımıyoruz resepsiyon iptalini" diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili resepsiyonlarında müzik olmayacağını söyledi, günün anlamına uygun bir kutlama yapılacağına işaret etti.

Haberin Devamı

Özel, "Elbette müzik olmayacak. Grup toplantımız olacak önce ya da çocuklarla biraraya gelecek Genel Başkanımız. Ardından da resepsiyonla, önemli, özünde parlamenter sistem halk iradesi olan bu günü yaşamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

CNN Türk