Gündem CHP milletvekili Enis Berberoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na mektup

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na mektup

Paylaş
CHP milletvekili Enis Berberoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na mektup

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'ndan Ankara'dan İstanbul'a "Adalet" yürüyüşü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup geldi.

Berberoğlu, Kılıçdaroğlu'na yazdığı mektupta teşekkürlerini iletti.

Berberoğlu’nun mektubu şöyle:

“Sayın genel başkanım. Bana gösterdiğiniz güven ve desteğe müteşekkirim. Sizin aracılığınızla partili yoldaşlarıma, seçmenlerime ve tüm ülkeye şunu açıklamak boynumun borcudur: Bana atılan bütün suçlamalar iftiradır ve halkın haber olma hakkını engelleyerek gerçek suçluların kabahatlerini örtme telaşı sebebiyledir. Partimde verdiğim ‘Yaşanacak Türkiye’ mücadelesi ha içeride ha dışarıda sürecektir.

Sadece adında adalet geçen o sarayda, yargısız infaza uğradıktan sonra, bana ‘ne oldu’ diye soran yakınlarıma refleks olarak ‘vatan sağolsun’ yanıtını verdim. Şimdi cezaevindeki ilk saatlerimde düşünüyorum da ilk tepkim çok doğru ve yerindeymiş. Gerçekten böyle hissediyorum sayın genel başkanım. Ben üstüme düşeni yerine getirmek üzere vatan nöbetindeyim. Ne kadar sürerse sürsün, neye mal olursa olsun, bu nöbeti bırakmayacağım. En derin saygı, sevgi ve dostlukla.”


YÜRÜYÜŞTE SÜRPRİZ İSİM


Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne sürpriz bir isimden de destek geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili ve MYK üyesi Ravza Kavakçı'nın kardeşi olan Merve Kavakçı'nın eşi de Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldı.



AK Parti kurucularından olan ve partiyle yolları ayrılan Fatma Bostan Ünsal ile eşi Mazlumder'in eski başkanı, eski AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, Merve Kavakçı'nın eşi olan ve KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Cihangir İslam da yürüyüşe katıldı.