Siyaset CHP'de afiş nöbeti
Paylaş
CHP'de afiş nöbeti

Beyoğlu'nun farklı yerlerinde Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil'e ait afişlerin kimliği belirsiz kişilerce indirilmesi nedeniyle afiş nöbeti başladı. Kotil de nöbet tutanları ziyaret ederek onlara destek verdi

Beyoğlu’nda farklı zamanlarda ve farklı noktalarında Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil’e ait afişlerinin birileri tarafından indirilip, bazılarına ise zarar verildiğini iddia eden CHP Beyoğlu Gençlik kolları üyesi 60 kişilik grup, 30 farkli noktada zarar gören ve indirilen afişlerin yenilerini asarak ikişer kişi halinde seçim zamanına kadar nöbet tutma kararı aldı. Gece saatlerinde nöbet tutan gençleri ziyaret eden Başkan Adayı Aylin Kotil ise gençlere destek verdi.

Haberin Devamı

'PANKARTLARIMIZ İNDİRİLİP, BAZILARINA DA ZARAR VERİLİYOR'

Nöbet tutan gençlere destek için ziyarete geldiğini belirten Cumhurriyet Halk Partisi (CHP), Başkan Adayı Aylin Kotil, " Aday adaylığım süresinden beri pankart asıyoruz. Fakat adaylığım başladığından beri pankartlarımız önce iki yanından kesildi. Daha sonra indirmeye başladılar. Sonraları ise boyun bölgesinden kestiler ve gözlerimin bulunduğu kısmı oyuyarlar. Sadece Cumhurriyet Halk Partisinin bayraklarını indirniyorlar ve Beyoğlu bölgesinde sadece benim pankartlarıma yapıyorlar . Gençlerimiz gecenin 4’üne kadar asıyorlar bu afişleri sonrasında okula gidiyorlar ve uykusuz kalıyorlar. Fakat sabah kalktığımızda bayraklarımızın inmiş olduğunu görüyoruz. Sanki tehdit eder gibi boynundan kesilmiş gözlerinin oyulmuş olduğunu görüyoruz. Bu olay bütün Beyoğlu bölgesinde yapılıyor. Gençlerinde artık sabırları tükenmeye başladı. Bir tatsızlık ta çıksın istemiyorum. Dün akşamda pankartları indirenlerin görüntüleri alındı. Gençlik kollarımız artık pankartları asıp nöbet tutma kararı aldılar. Bende onları ziyaret ediyorum " dedi.

Haberin Devamı

'SEÇİM BOYUNCA NÖBETİMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

Pankart başında nöbet tutan CHP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı Cenk Biledağşaş ise şöyle konuştu. " Sokaklarda resmen emek hırsızlığı yapılıyor. Pankartlarımız kesiliyor. Bu bizi aslında sevindiriyor. Çünkü bu adayımız Aylin Kotil’den korktuklarını gösteriyor. Bizde başkan adayımız Aylin Kotil’le bu davranışları bu emek hırsızlığını burda seçim boyunca onlar pankartlarımızı kesmeyeceği güne kadar nöbetimizi sürdüreceğiz.

'GEREKİRSE ANNELERİMİZLE BİRLİKTE BEKLEYECEĞİZ'

CHP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Cansu Rüzgar ise şunları söyledi. "Seçimler başladığından beri belli kişiler start vermiştir. Hiç ayırt etmeden arkadaşlarımıza olsun, yiyecek olsun, içeçek olsun herzaman buralarda bekleyeceğimizi söylüyoruz. Pankartlarımızı yırtabilirle ama içimizdeki heyecanı asla söndüremezler. Onlar yırttıkça bize biraz daha heyecan veriyorlar. Bu süreç böyle devam ederse, gerekirse annelerimizle birlikte sokaklarda pankartların altında oturarak bekleyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

DHA