Siyaset CHP'de il başkanları toplantısı sonrası ilk açıklamalar
Paylaş
CHP'de il başkanları toplantısı sonrası ilk açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi.Toplantı sonrası bazı il başkanları 2011 öncesi kurultay yapılması eğilimi olduğunu açıkladı

CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı düzenlenen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda, CHP'de son günlerde yaşanan gelişmeler ve yeni tüzük gereği yapılan yönetim değişikliğinin ele alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

"İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI"

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi. Şimşek, CHP'nin bir iktidar yürüyüşü başlattığını da kaydetti.

Aydın İl Başkanı Tunç Aytur da Kılıçdaroğlu'na tam destek verdiklerini bildirdi. Aytur, Kılıçdaroğlu'nun kurultay kararı alması durumunda kendisini destekleyeceklerini bildirdi.

Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu ise genel konuları görüştükleri toplantıda, kendilerine 8 sorudan oluşan bir anket düzenlendiğini ifade etti. Canalioğlu, Genel Başkana tam destek verdiklerini açıkladı.

"KURULTAY EĞİLİMİ VAR"

Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken, “Genel Başkana sonsuz sadakat ve bağlılığımız söz konusu. Genel olarak, 2011 öncesi bir kurultay yapılması eğilimi var ama takdir genel başkanın. Kurultay yapılarak, Parti Meclisi'nin yenilenip, Kılıçdaroğlu'nun elinin güçlenmesi gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

"ANKET YAPILDI"

Burdur İl Başkanı Süleyman Erman da toplantıda sunulan ankette, “Kurultaya gidilirse, bölgenizde nasıl karşılanır?, Kurultay partiye ne gibi katkılar sağlar? Tüzük değişikliği yapılmalı mı?” şeklindeki soruların yer aldığı belirtti. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla Bilkent Otel'de düzenlenen yemeğe katılmak üzere genel merkezden ayrıldı.

"O KONU ÇOK GÖRÜŞÜLMEDİ"

CHP İl Başkanları parti genel merkezinde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısının ardından Bilkent Otel'de düzenlenen yemeğe katıldı.Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yemeğe gelişinde gazetecilerin İl Başkanları Toplantısına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Toplantıda il başkanlarına düşüncelerini aktardığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Nasıl çalışmaları gerektiğini söyledim. Onlar da kendi düşüncelerini aktardı. Güzel bir toplantı oldu” dedi.

Toplantıda il başkanlarının kurultay talebinde bulunup bulunmadıkları sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, “O konu çok fazla görüşülmedi zaten. Bir anket formumuz vardı. O formu verdik. İl başkanlarımız formlarını doldurdu. Onları yarın değerlendireceğiz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı