Siyaset CHP'deki kritik görüşme sonrası Özgür Özel'den açıklama
Paylaş
CHP'deki kritik görüşme sonrası Özgür Özel'den açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: AK Parti ile CHP arasında bir koalisyon olup olmayacağı yarın belli olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarın saat 14.00'te bir araya geliyor. Bugün milletvekillerini CHP Genel Merkezi'nde toplayan CHP lideri görüşmelere ilişkin bilgiler verdi, vekillerin görüşlerini aldı.

Haberin Devamı

Toplantı sonrasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kameraların karşısına geçti ve "AK Parti ile CHP arasında bir koalisyon olup olmayacağı yarın belli olacak" diye konuştu.

CHP'li Özgür Özel şunları söyledi:

Masada sadece vatandaşa verdiğimiz sözler var. CHP için o masa oturmak bazen o masada kalkmatan çok daha zor oldu.

"BİZ KOALİSYONUN KURULMASINI İSTİYORUZ"

Genel Başkanımızın ifadesi ile biz koalisyonun olmasını istiyoruz, çünkü Türkiye'ye erken seçimin getireceği maddi ve manevi yüklerden endişe ediyoruz. Yarından itibaren CHP’liler gittikleri illerde neleri ifade edeceklerini biliyorlar.Koalisyon kurlmasını engelleyen bir üst akıl var.

Sahadaki milletvekillerimiz seçmenin MHP'ye bir tepkisi olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Eğer bu koalisyon kurulamazsa sayın Genel Başkanımız bu koalisyonun neden kurulamadığı konusunda sayın Başbakan'ın açıklama yapmasını bekleyeceğini söyledi.

Birilerinin elinde ülkenin direksiyonu bizim elimizde de kırmızı plakaların direksiyonu olsun istiyorlar.

Görüşmede hiç bir bakanlık için pazarlık yapılmadı.

"KOALİSYON OLMAZSA..."

Yarın koalisyon olmazsa erken seçimin değil herşeye hayır deyip bu defa evet diyebilecek MHP ile koalisyonu da dikkatle izleyeceğiz.

Şehit cenazelerinde yaşananlar anlatıldı. Meclis'te terör komisyonu kurulmaması konusunda tepkiler aktarıldı. Bu tepkilerden birisi de şehit annesinden geldiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anayasa bana esneklik tanımıyor' ifadesi aslında aklındaki planı deşifre etmiştir.

CHP'Lİ VEKİLLERE 19 SAYFALIK BROŞÜR

Öte yandan, toplantıda milletvekillerine, "CHP'nin koalisyon ilkeleri ve Türkiye'nin 5 temel sorunu" başlıklı 19 sayfalık bir broşür dağıtıldı. CHP'nin koalisyon için açıkladığı 14 ilkeye yer verilen broşürde, Türkiye'nin dış politika, ekonomi, Anayasa, eğitim ve toplumsal barış konularında sorun yaşadığı ifade edildi.

KOALİSYON 4 YILLIK OLMALI

"Beklenen atılımların yapılması, demokrasinin sağlam temellere oturtulması, yurttaşların refah ve özgürlüğünün geliştirilmesi için kurulacak koalisyon hükümetinin, yüksek profilli, 4 yıllık süreyle iktidarda kalmayı hedefleyen, güven ve samimiyetin bulunduğu bir yapıda olması gerektiği" belirtilen broşürde, şunlara yer verildi:

Haberin Devamı

"Kurulacak koalisyon hükümeti yüksek profilli, içeriye ve dışarıya güven veren bir yapıda olmalı, 4 yıl süreyle iktidarda kalmayı hedeflemeli. Koalisyon hükümeti, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda alınması gereken bazı kararları büyük bir cesaret ile almak zorunda. Kısa vadeli politik hesaplarla, yapısal bir dönüşüm hayata geçirilemez. Uzun soluklu olmayan ve sadece günübirlik ihtiyaçları karşılamak için kurulan bir hükümet, koltuk pazarlığından öteye gidemez, istikrar sağlayamaz. Böyle bir hükümette birileri makam sahibi olabilir ama kaybeden Türkiye olur."

"Toplu de istendi.

"ÖNCE TÜRKİYE"

CHP'nin Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bu kritik süreçte, "önce Türkiye" diyerek, cesaretle adım attığı vurgulanan broşürde, şunlar kaydedildi: "Karşı karşıya olduğumuz sorunları çözmek için, ilkeler üzerinde uzlaşmış, yüksek profilli, yapısal dönüşüm odaklı ve topluma güven verecek bir hükümet kurulmasında uzlaşılması halinde, CHP, tarihi sorumluluğunu yerine getirecektir."

Haberin Devamı